A nappali kialakítása skandináv módra (x)

A nappali kialakítása skandináv módra (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letisztult, természetes és harmóniát sugall – ezek a kifejezések szoktak először beugrani sokunknak, amikor azt a kifejezést halljuk, hogy skandináv lakberendezési stílus. A minimalista stílusok között említik ezt a könnyed, az átláthatóságot és a rendet, rendezettséget előtérbe helyező igazán trendi vonulatot.

Ha szeretnéd rendezettebbé tenni az életed, és ehhez harmonikus környezetre lenne szükséged, mindenképp érdemes a skandináv lakberendezési stílust segítségül hívni ehhez!

Minimalista elemek, sok-sok fény!

A nappali a lakás központja, igen sok tevékenységet itt végzel. Van, aki itt tölti el a napja aktív részét. Éppen ezért a legfőbb cél az legyen a berendezésed kiválasztása során, hogy a nappalidban jól érezd magad, emellett pedig tükrözze a belsődet is.

Érdemes a DODO nappali bútor kínálatában körülnézni, ahol számos skandináv stílushoz illeszkedő remek darabra találhatsz. Egy skandináv stílusú nappaliban nem igazán látunk faltól-falig padlószőnyeget, helyette inkább a keményfa borítás gyakori, mely igazán barátságos és meleg hangulatot kölcsönöz a térnek.

Ezt fokozhatod a fény erejével. A skandináv országok földrajzi fekvéséből, a hosszabb sötét időszakok miatt alakult ki a sok világítótest használata. Ez a mi országunkban is igazán jól használható, a napsütötte hangulat mindenkit jobb kedvre deríthet.

Rend, szellős terek

Egy skandináv stílusú enteriőrben sokan valahogy úgy érezzük, hogy ott mindennek megvan a maga funkciója és helye. Egyszerűen olyan természetes a rend és a rendezettség. Nem véletlenül, hiszen ennek a lakberendezési irányzatnak az az egyik legfőbb jellemzője, hogy a funkciót helyezi minden elé.

Imádnivaló tulajdonság ez, ha kicsi a lakásod, hiszen az összecsukható ágyak és az egymásra csúsztatható skandináv stílusú asztalok remekül elférnek. Az előszeretettel alkalmazott elemek még szellősebbé teszik a teret. Ha teheted, azonban inkább kerüld a feltűnően díszített bútordarabokat!

Megbonthatja a harmóniát.

Dekorok, textúrák és természetesség mindenekfelett

A skandináv stílusú terek soha nem unalmasak. Igazán kedveli ez az irányzat a geometrikus mintázatokat. Ez megjelenhet a párnák minimalista díszítésénél, képkereteken, dísztálakon is a legváltozatosabb formában, de mindig csak a kellő mértékben.

Nagyon szereti ez a stílus a természetes anyagokat is, igen sok fából készült elemet alkalmaz asztalokhoz, székek vázához, kisebb-nagyobb bútorokhoz, emellett beemel pár fémet is, vörös- és sárgarézzel például elég gyakran találkozhatsz a skandináv kollekciókban.

Műanyagot is használhatsz, de csak nagy körültekintéssel és keveset! Nagyon jól mutatnak majd a nappalidban a finom, puha és természetes anyagból készített takarók a kanapén vagy a karfákon. És a növényekkel aztán egyáltalán nem kell takarékoskodni! Helyezd el mindenfelé őket! Akár uralhatják is a teret a szép skandináv stílusú nappaliban.