A tökéletes nyári babatakaró megtalálása nem is olyan nehéz, mint gondolnád! (x)

A tökéletes nyári babatakaró megtalálása nem is olyan nehéz, mint gondolnád! (x)

Minden anyuka tisztában van azzal, hogy a kisbabáknak még nyáron is szükségük van valamire, ami betakarja őket. Az újszülöttek, csecsemők és tipegők szervezete még nagyon érzékeny, így jó, ha minden kimozduláskor, sőt még otthon is mindig van kéznél egy takaró.

A nyári babatakaró általában fejfájást szokott okozni a friss anyukáknak, hiszen valahogy minden opció túl melegnek tűnik. Ha velünk tartasz, kaphatsz egy igazán pontos képet arról, hogy milyen a tökéletes babatakaró a melegebb időkben, sőt azt is eláruljuk, hogy hány darabra van szükséged összesen.

A téli és nyári babatakaró közötti különbségek

Legtöbbünk takaró és takaró között legfeljebb méret és szín alapján tud különbséget tenni. Pedig egészen nagy különbségek vannak, főleg, ha babatakarókról beszélünk.

A kisbabák szervezete nagyon érzékeny, hihetetlenül könnyen képesek megfázni, ezért kell őket még nyaranta is betakargatni. Míg te örülsz egy kellemes tavaszi szellőnek, addig kisbabád szinte hurrikánnak éli meg azt. Nem mindegy azonban, hogy mi öleli őt körbe a hidegben és a melegben.

Amikor cudar idő van kint, olyan anyagot kell választani, ami igazán meleg, ami képes megvédeni a kicsit a legnagyobb fagyoktól is. Ilyen anyag a minky plüss, a kötött bambusz és polár takaró is.

Ha kisüt a nap és finom meleg van odakint, légáteresztő anyagra van szükséged, olyanra, ami alatt nem izzad meg a kicsi. Ilyenkor waffel, pamut és bambusz babatakarót érdemes használnod.

Hány takarót érdemes beszerezned?

A mennyiség kérdése mindig minden babakiegészítő esetében felmerül. A takarók esetében mi a nagyon aggodalmas anyukáknak a 3-4 darabot, a nyugodtabb anyukáknak pedig a 2-2-es arányt ajánljuk. Mit jelentenek a számpárok? Az első szám a benti, a második a kinti takarók mennyiségét jelzi. Ez azt jelenti, hogy mindig legyen egy téli és egy nyári babatakaró, amit csak otthon használtok, illetve ezeknek legyen egy-egy ikertesója, amit utazások, sétálások során használtok.

Utóbbit érdemes úgy megvenned, hogy színe és mintája illeszkedjen a babakocsi többi kiegészítőjéhez. Mi a Peekabooshop.hu választékát imádjuk a legjobban, ugyanis nagyon trendi, mégis édes babakocsit lehet kiegészítőikkel berendezni. Ha bármire szükségetek van még a kicsi szobájában, akkor se aggódjatok, náluk mindent megtalálhattok, amire csak szükség lehet a baba születése után!

Mi másból érdemes többet is tartani otthon?

Van néhány dolog, amiből nem csak egy kell otthonra. Cumikból és cumisüvegekből fogtok használni a legtöbbet, főleg, miután megindulnak a kicsi fogacskái, amelyek pillanatok alatt szétszedik majd a szilikont. Törölközőből 5-6 darabbal pedig nem kell aggódnod a mosás miatt.

Természetesen biztos darabszámokat akkor fogsz tudni, ha megérkezik kisbabátok, hiszen a gyakorlat mutatja majd meg az igazságot.

Címkék: baba