Az arcbőr hidratálásának fontossága (x)

Az arcbőr hidratálásának fontossága (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a tavaszi és nyári hónapokban a napsütésnek örvendve kevésbé érezzük fontosnak a hidratáló krémek használatát, nem érdemes kihagyni ezt a lépést. Cikkünkben adunk néhány hasznos tanácsot a hidratáló készítmények használatával kapcsolatosan!

Megoldás száraz, szomjazó arcbőrre

Az alapos arctisztítást követő lépések egyik legfontosabbja a megfelelő hidratálás. Mivel bőrünk felső védőrétege érzékeny és jelentősen ki van téve a környezeti hatásoknak, fontos annak megóvása. Találd meg a bőrtípusodnak legmegfelelőbb hidratáló krémet a helloskin.hu weboldalán, és gondoskodj bőröd szépségéről és egészségéről!

Amikor betegek vagyunk, szervezetünk különböző tünetekkel jelez számunkra. Fejfájás, láz, levertség és egyéb jelek utalhatnak arra, hogy valami nincs rendben, és gondoskodnunk kell a gyógyulásról. Ugyanez igaz bőrünkre, mely a legnagyobb szervünk. Ha száraz, piros, hámló, netán égő érzést tapasztalunk arcunkon, fontos azonnal cselekednünk, hiszen bőrünk szomjazik.

A bőr felső rétegének sérülése esetén a természetes nedvesség elszivárog, vele együtt a víz megkötéséért felelős anyagok. Így a regenerálás és a védelem nem lesz megfelelő, roncsolva a bőr mélyebb rétegeit is. Ilyen esetben gazdagon hidratáló készítményekhez érdemes nyúlnunk, azonnali segítség gyanánt.

Miért száradhat ki a bőrünk?

Az arcbőr állapotát befolyásolhatják genetikai tényezők, egészségügyi állapot, hormonszintváltozás, de szélsőséges időjárás is. Bár a hideg hónapokban alapvetőnek tartjuk a rendszeres hidratálást, tavasszal és nyáron sem szabad megfeledkezni róla.

Az UV-sugárzás káros hatásai miatt ugyanis gyorsabban öregedhet a bőr, melyet megfelelő hidratáló készítmények használata esetén lassíthatunk. A hidratálással kéz a kézben jár a megfelelő fényvédelem is, melyet hasonlóan, az év legnagyobb részében szükséges alkalmazni.

Válasszunk a bőrtípusnak és az aktuális állapotnak megfelelően!

Arcbőrünk attól is kiszáradhat és sérülhet, ha nem a bőrtípusunknak és bőrproblémánknak megfelelő, gyenge minőségű kozmetikumokat alkalmazunk. Sok múlik azon is, hogy hogyan és milyen gyakran tisztítjuk arcunkat. Nem szabad túlzásba esni, hiszen a túl intenzív és gyakori tisztítás is roncsolhatja a lipidréteget. Az érzékeny bőrűeknek emiatt nagyon fontos, hogy főleg nyugtató, kímélő kozmetikumokat használjanak, amelyek gazdagon hidratálnak.

Bőrünk típusa jelentősen meghatározza azt, hogy milyen készítményeket érdemes alkalmaznunk. Érdemes elsősorban ebből kiindulni, valamint a bőr aktuális állapota is árulkodó lehet. Extrém száraz bőrnél főleg illatanyagmentes kozmetikumokat javasolt bevetni, melyek nem irritálnak, azonban gyorsan regenerálják a rétegeket.

Fedezd fel a helloskin.hu honlapján elérhető hidratáló készítmények széles kínálatát, és szerezz be minden szükséges kozmetikumot a tökéletes arcápolási rutin kialakításához!