Babavárás és készülődés – mit kell tudni a 21 hetes magzatról? (x)

Babavárás és készülődés – mit kell tudni a 21 hetes magzatról? (x)

A babavárás izgalmai egy életre szóló, felejthetetlen emlékek maradnak, minden egyes pillanatával, még akkor is, ha közben jó néhány kellemetlen percünk is akad a fizikai tünetek miatt.

Sokan vannak, akik már a biztosnak mondható 3. hónap táján nekiállnak készülődni, a babakelengyét összeállítani a Bubbaland.hu oldaláról, mások pedig inkább későbbre hagyják, vagy fokozatosan szerzik be a szükséges holmikat. A 21. hetes magzat már elindul a gyors fejlődés útján, az anyuka túl van a nehéz első trimeszteren, így most már mindenképp érdemes elkezdeni gondolkodni a beszerzendő bútorokon, ruhákon, kiegészítőkön, vagy legalábbis egy listát összeállítani.

Könnyen átlátható, minőségi babakelengye

A webáruházak már garmadával és dömpingszerűen ontják magukból a különféle színvonalú termékeket, amelyeken alig tudunk kiigazodni. A Bubbaland.hu hiteles, átlátható, minőségi termékkínálatot nyújt, amelynek alapja az a szakértői tudás. A baba portékákhoz szakmai tanácsadást is nyújtanak, így bármikor, ha kérdésed van, ne habozz felkeresni őket! Mindig készséggel segítenek és megoldják, ha problémád van.

Omega 3 és omega 6 zsírsavak

A 21. hét az az időszak a baba életében, amikor nagy iramban megindul az agyi fejlődés. Ehhez a leginkább a hosszú szénláncú telítetlen zsírsavak szükségesek, más néven omega 3 és 6, rövidítve LCP. Ezek legnagyobb mennyiségben az olajos és egyéb halakban találhatók meg, viszont heti kétszeri alkalomnál többször ne fogyassz belőlük! Ha nincs lehetőséged éppen olajos halat enni, akkor nézz utána, hogy mivel helyettesítheted, honnan tudod pótolni ezt a létfontosságú összetevőt!

Az agyi fejlődésen túl az omega 3 és az omega 6 zsírsavaknak nagy szerepük van a szemek normális fejlődésében, és csökkentik a koraszülés esélyét. Általában azok az élelmiszerek, amelyek tartalmazzák ezt az anyagot, sok A-vitaminnal is rendelkeznek, ezt viszont figyelned kell, mert a túl sok A-vitamin káros lehet a magzatra!

Azok a fránya vizsgálatok

Nem elég, hogy végre túl vagy az első három nehéz hónapon, akkor még itt vannak ezek a vizsgálatok is, amelyekre járnod kell. Fogd fel úgy, hogy egy jót sétálsz. Ha tömegközlekedéssel mész, vagy a váróban sokat kell ülnöd, akkor olvass közben vagy hallgass zenét, hidd el, gyorsan eltelnek a várakozás pillanatai!

Ezekben a hetekben a nőgyógyászati vizsgálatokra azért is van szükség, mert vannak olyan esetek, amikor idő előtt elkezd kinyílni a méhszáj. Ne ess kétségbe, mert ez nem mindenkinél van így, és ha elkezd tágulni, ennek orvoslására is vannak módszerek!

Nemsokára tesztelni fognak a terhességi diabéteszre is. Ettől sem kell parázni, gyakori a várandós kismamáknál, viszont szintén fokozottabb elővigyázatosságot igényel a teljes terhesség időszakában!