Barangolás a szellemi munka világában (x)

Barangolás a szellemi munka világában (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a különféle munkaterületekre gondolunk, akkor tudjuk, hogy két csoportja van. Van a fizikai munka, amit nagyon sokan választanak az országban. Azok az emberek, akik ilyen területen dolgoznak, tudják, hogy sok esetben megterhelőek a mindennapjaik, viszont érzik, hogy erre hivatottak. A másik csoport erősítői azok, akik szellemi munkával keresik a kenyerüket.

Bár nagyon sokan gondolják azt, hogy akik szellemi munkát végeznek, azoknak milyen könnyű, hiszen egész nap tespednek egy íróasztal mögött és “pihennek”. A https://debrecenallas.hu/allasok/kozgazdasag-bank-biztositas linkre kattintva megbizonyosodhatunk arról, hogy ez egyáltalán nem így van.

Milyen nehézségek és könnyebbségek vannak a szellemi munka területén?

Mivel mindennek, ugyanúgy ennek is megvan a pozitív és negatív oldala. Ahhoz, hogy biztosan a szellemi munka mellett tudjunk dönteni, ismernünk kell mind a két oldalát. Nézzük is meg őket!

A pozitív oldal

Ha szeretjük a monotonitást, a kiszámíthatóságot és a biztos időbeosztást az életünkben, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ezen a területen dolgozzunk. Viszont fejben nagy mértékben ott kell legyünk mindig.

A legtöbb esetben csak beülünk az irodába, kényelembe helyezzük magunkat a dolgozószékben, és indulhat is a munka egy kávé kíséretében. Sok helyen, persze a Covidnak köszönhetően, már lehetőség van arra, hogy félig vagy akár teljes mértékben otthonról dolgozhassunk. Viszont ne repessünk annyira az örömtől, hiszen az otthoni, azaz a távmunkára sokszor nehezen vesszük rá magunkat. Ez bizony nehézség is lehet!

A negatív oldal

Sokan nem szeretik a monotonitást. Reggel felkelünk, elindulunk a munkába, mindig ugyanarra a helyre érkezünk, ugyanabban az irodában és székbe ülve dolgozunk. Ebben nagyon hamar ki lehet égni, viszont aki erre hivatott, annak tökéletes ez a munkakörülmény.

Bár a pozitív oldalt is erősíti, hogy fejben mindig nagymértékben jelen kell lennünk, de sok esetben negatív velejárója is van. Fontos leszögezni, hogy nem mindig áll fenn az alábbi lehetőség! A családi háttér a napjaink milyenségére is befolyással van, ezért egy kisebb probléma esetén a koncentráció elvész. Ez persze a napi vagy akár az egész heti munkánk rovására is mehet.

Néhány tipp

• Dolgozhatunk akár a pénzügyi szektorban, vagy lehetünk egy call center munkatársai, mindig zárjuk ki a külvilágot és a privát problémákat, amikor a tényleges munka folyik.
• Segíthetünk a családok pénzügyi nehézségeinek feltérképezésében egy otthonról végezhető munkával, viszont akkor biztosítanunk kell magunknak egy olyan zugot, ahol nyugodtan tudunk dolgozni. Bár ilyenkor sokszor összemosódnak az otthoni és a munkánkban való tennivalók, de kellő koncentrációval könnyedén helyt tudunk állni.

Ha szellemi területen szeretnénk dolgozni, akkor tudnunk kell, hogy sok olyan dolog van, ami befolyásolja a munkánk minőségét. Ilyenkor a legfontosabb a türelem, a kitartás és a határozottság!