Ezeket érdemes tudni a zuhanytálca cseréjéről! (x)

Ezeket érdemes tudni a zuhanytálca cseréjéről! (x)

Úgy gondolod, hogy itt az ideje kicserélni a zuhanytálcát? Kilyukadt, meghibásodott, vagy csak már annyira elszíneződött, hogy nem szívesen használod? Akkor nem érdemes tovább halogatni a dolgot, elérkezett az a pont, amikor már muszáj egy kis átalakítást végezni a fürdőszobában. Számítanod kell viszont arra, hogy ez bizony felfordulással fog járni, attól függően persze, hogy milyen volt a régi és milyen lesz az új. Az biztos, garantáltan megéri majd a csere.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mit érdemes tudnod a zuhanytálca beépítéséről!

A zuhanytálca cseréje

Amikor már úgy érzed, hogy nem szívesen veszed igénybe a zuhanyzót, akkor ideje elgondolkodni azon, hogy kicseréled a berendezést. A Mozaikkerámia zuhanytálcái között biztosan találsz majd olyat, amely megfelelő lehet a számodra az otthonodba. Maga a csere ott kezdődik, hogy a régi kikerül a helyéről, majd pedig a burkolatról eltávolítják az anyagokat. Ha már tiszta a felület, akkor kerülhet be a helyére az új, amit szaniterragasztóval szükséges a falhoz rögzíteni, míg a résekhez mehet egy kis purhab.

Maga a folyamat azonban kicsit hosszabb ideig tart, mint ezt leírni. Mivel a zuhanytálcák többféle anyagból készülnek, így az sem mindegy, hogy milyen kerül be a régi helyére. Léteznek akril és műmárvány kivitelek egyaránt, amelyek mindegyike jól tűri a mindennapi használatot. Mindenekelőtt azonban nem árt az egész berendezést alátámasztani.

Mi kerül a zuhanytálca alá?

A megvásárolt tálcák alján a legtöbb esetben van erősítés, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez egyáltalán nem elegendő. A cserénél vagy beépítésnél mindig figyelned kell arra, hogy bár a tiéd, nem biztos, hogy kizárólag Te fogod használni. Idővel előfordulhat, hogy egy túlsúlyosabb ember fordul meg nálad, aki tisztálkodni szeretne, viszont egy nem megfelelő alátámasztást kapott berendezés könnyen betörhet. Ez azonban nemcsak azért gond, mert újat kell venni, hanem azért is, mert mindent újra át kell alakítani hozzá.

Éppen ezért fontos, hogy az alátámasztás tökéletes legyen. Mindenképpen olyan szerelőt keress, aki nem sajnálja az anyagot, nem végez hanyag munkát. Amennyiben tehát cserére kerül sor, lehetőleg figyeld azt, hogy mi történik a folyamatok során.

Zománcozott zuhanytálca beépítése

A legtöbb piacon lévő, hagyományosnak nevezhető zuhanytálca beépítése ugyanúgy zajlik. Mindenképpen kell azonban egy tiszta és burkolt felület, hogy a cserére sor kerülhessen. A zománcozott változatok esetében sincs másként, hiszen a művelet során arra kell figyelni, hogy jó helyre kerüljön. A berendezés esetén ugyanis minden centi és milliméter számít, hiszen ellenkező esetben könnyen befolyhat a víz olyan helyekre, amely később károkat okozhat. Ezt követően jöhet a kitámasztás, amit mindig az adott helyhez mérten csinálnak meg, majd az üres helyeket kitöltik purhabbal. Ha ez megköt, akkor látni, hogy a tálca mennyire masszív. Ha minden rendben van, akkor elkezdődhet az előlapok felhelyezése, a fugázás, és már kész is a zuhanytálca cseréje.