Hódít a machete! (x)

Hódít a machete! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha te is egy kalandvágyó, természetjáró ember vagy, sőt már-már túlélőnek is nevezheted magad, akkor biztosan neked is vannak saját eszközeid, amelyek mindig elkísérnek utadon. Ha mégsem szereztél még be efféle társakat, netalán a jó öreg kiegészítők már kissé megkoptak, akkor talán segíthetünk neked ihletet meríteni!

A következő pár sorban most olyan taktikai eszközöket mutatunk be neked, amelyek nélkülözhetetlenek a szabadban töltött percek alatt! Tarts velem egy rövid cikk erejéig!

A machete története

A machete késről mindenki hallott már. Néhányan tartanak kint a fészerben, míg mások vitrinbe teszik a legszebb darabokat. A városi legendákban pedig szintén sokszor megjelenik ez az éles kis eszköz. De mióta is ismerjük és egyáltalán honnan ered?

A machete egy olyan nagy vágószerszám, amely nagyjából 60 cm hosszú, de valamivel kisebb egy kardnál. A latin-amerikai országokban használták először a mezőgazdaságban. A nehezen járható esőerdőkben könnyen átvágták az utat maguk előtt az emberek, illetve a földeken is jól jött, ha más éles tárgy már nem tudott helytállni. Később nemzetközi szinten ismeretséget szerzett és mára már mindenki tudja, hogy mi is az a machete.

Mire használhatjuk?

Attól függetlenül, hogy éppen nem terveztél őserdei túrát, még neked is hasznos lehet egy machete. De milyen esetekben jó, ha van a háznál ehhez hasonló kés?

A természetben például minden esetben hasznunkra lesz. A kemping vagy többnapos túra során igazán életmentő eszköz lehet. Vághatunk, apríthatunk vele, mindezt gyorsan és egyszerűen. A tereprendezés és kerti munka alatt is különösen előnyös az alkalmazása.

Szóval nemcsak strapabíró, de sokoldalú kellék is, hiszen a szabadtéri tevékenységek egyik legfőbb kiegészítője. Úgy érzed, hogy eljött az ideje beszerezni egyet? Akkor nézz szét bátran a Kések Ollók Webáruház outdoor felszerelései között!

Milyen egy jó machete?

A legtöbb darab speciálisan ötvözött, rozsdamentes (japán) acélból készül, s kampós hegyüknek köszönhetően a gallyazás feladatát is el tudják látni. Gumimarkolatuk miatt pedig nemcsak kényelmes a fogásuk, de még az ütődéseket, a csapásokat is elnyelik, mielőtt elérnék a kézfejet. Minden egyes termékhez szerezhető be szintetikus tok, amelyben tárolhatóak.

Mikor ne vegyek meg egy kést?

Ez a kérdés gyakran felmerül a vásárlás előtt. A csúszós felületű darabokat kötelező elvetni! Miért? Azért, mert ezek életveszélyesek. Mindig az ergonomikus, csúszásmentes kialakítású termékeket részesítsd előnyben!

Aztán az sem utolsó, hogy az acél rozsdamentes anyagból formálódjon! Ellenkező esetben már hetek múltán szerezhetsz be másik kést, mert marja a rozsda!

Nos, ennyit a machete eszközről! Végre egy kés, amit sok helyzetben forgathatsz! Szerezd be még ma te is a hozzád illő vágóeszközt!