Hogyan lesz a medence több nyáron át használható? (x)

Hogyan lesz a medence több nyáron át használható? (x)

Ki ne szeretné a nyári forróságban a vízbe lógatni a lábát és egy frissítő italt kortyolgatni? Még jobb, ha ehhez ki sem kell mozdulni otthonról. Ha van egy talpalatnyi kerted, szerezz be még a kánikula előtt egy medencét, amit felállíthatsz. Megmutatjuk, hogy milyet érdemes választanod, ha nem akarsz nagy összegeket költeni, és mire figyelj, hogy a beruházásod ne csak egynyári kaland legyen.

Medence a dobozból

Bűvészmutatvány is lehetne, de nem az. A puha falú, de merev vázas medencéket csak ki kell csomagolnod, a merevítésül szolgáló csöveket a helyükre bújtatnod, és már töltheted is fel vízzel.

Célszerű a vízgyűjtő alját megóvni az éles kövektől, illetve attól, hogy az anyag idő előtt elfáradjon, ezért javasoljuk, hogy a leendő területre először helyezz alátétfóliát. Ezután az összerelés könnyen és gyorsan megy, egy ember is meg tudja csinálni, de a nagyobb gyerekek akár segíthetnek is.

Mindenki férjen el

Mivel több méretben is elérhetőek a medencék, a vásárlás előtt azokat a szempontokat érdemes végiggondolni, hogy:

• mekkora terület áll rendelkezésre
• hányan fogják egyszerre használni

A téglalap formával jobban ki lehet használni a kert adottságait, és úszáshoz is alkalmasabb. A kör alakú pedig valamiért a gyerekek nagy kedvence. Vedd számításba az apróságok magasságát is: biztonságosabb a fürdőzés, ha leér a lábuk. Stílusos, puha falú kerti medencét a PLAZAWEB.HU webáruházból tudsz rendelni.

Tiszta, mint a víz

Ahhoz, hogy egész nyáron tudjatok fürdeni a privát plázson, az első melegebb napokban állítsd fel a medencét. Hideg csapvízzel töltsd fel, ugyanis a meleg vízben hamarabb megjelennek az algák és a baktériumok, ráadásul ez már eleve klórozott. A víz ph értékét be kell állítani a megfelelő értékre, ami 7,2-7,6 között van. A fertőtlenítésről a szabad klórtartalom gondoskodik, aminek az ideális mennyisége literenként 0,6-1,0 mg.

Az algák jelenlétéről a zöld színű víz árulkodik. Ilyenkor vagy sokkolással vagy algaölő szerek használatával kell a vizet kezelni. Az állóvizek, mint amilyen a medence is, melegágya a baktériumok, algák szaporodásának. Érdemes vízforgató berendezést is vásárolni, és naponta legalább háromszor bekapcsolni, hogy kevesebb vegyszerrel tudd az egészséges vízminőséget elérni.

Így tudod sokáig megóvni

Bár ezek a medencék nem igényelnek különösebb karbantartást, néhány dologra nagyon oda kell figyelni. Amikor éppen nem használjátok, fedjétek be a tetejét, hogy ne kerüljön a vízbe semmilyen szennyeződés. Esetleg külön lábmosót is tehetsz elé, hogy a homok, föld a talpatokról ne a medence alján ülepedjen le.

Miután bekentétek magatokat naptejjel, várjatok egy kicsit, különben foltok jelenhetnek meg a víz felszínén. A be-, és kiszállásnál óvatosak legyetek, hiszen a bogarak előszeretettel látogatják szomjoltás céljából a víz lelőhelyeket. A strandszezon végén engedd le a medence tartalmát, és alaposan szárítsd ki, hogy ne penészedjen be. Ezután összecsomagolhatod, és tedd fagymentes helyre.

Címkék: medence