Hogyan válasszunk tusfürdőt a mindennapokra (x)

Hogyan válasszunk tusfürdőt a mindennapokra (x)

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fogadjuk el, hogy nem létezik 100%-ban természetes szer.

A tusfürdő nem az a dolog, aminek a kiválasztásával sok időt töltünk. A kellemes illatra figyelünk elsősorban, a kompozíció felét talán nem is ismerjük. Pedig nem csak az arcbőrünk igényel megfelelő ápolást! Ismerjük meg jobban a szükséges részleteket.

Hogyan hat a tusfürdő a bőrre?

A gél gyengéden megtisztítja a bőr felületét a szennyeződésektől és a felesleges faggyúktól, mindez a benne található felületaktív anyagoknak köszönhetően. Ezen kívül elősegíti a sejtek összetételének mélytisztítását és megújulását. A https://makeup.hu/categorys/199069/ linkre kattintva számos tusoló gél elérhető.

Ha a termék elsősorban organikus összetevőket és csak a megengedett felületaktív anyagokat és adalékanyagokat tartalmazza, akkor naponta használható. Ha bőrbetegségeink vannak, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör, a használat gyakoriságát komolyan kell venni. A legjobb, ha az orvosunkkal választjuk ki a szükséges kozmetikumokat.

Mellőzhető?

A sima vízzel történő tisztálkodás nem helyettesíti a teljes értékű mosakodást. Még akkor sem, ha szivacsot használunk, szükség van habosodó szerre! Érdekesség: manapság találhatunk speciális szivacsokat, amelyeket előzetesen átitattak géllel. Általában egy hónapos használatra tervezték őket, és ugyanolyan jól végzik a munkájukat, mint a tubusosak.

Van különbség a gél és a szappan között?

Először is figyelembe kell venni a káros anyagok – parabének (metilparabén, etilparaben és propilparaben) jelenlétét, mivel negatív hatást gyakorolnak az egész testre. Másodszor, gondosan nézzük meg az összetételt, amelyek közvetlenül az „összetevők” után vannak feltüntetve, ezek lesznek a fő alkotóelemek. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy a „természetes” hatóanyagok kivonatok formájában léteznek, ezért talán használatakor nem észlelhető olyan nagy változás. Harmadszor, enyhe felületaktív anyagokra van szükség, amelyek nem irritálják a bőrt. Ne használjunk nátrium-lauril-szulfátot tartalmazó termékeket!

Címkék: tusfürdő