Ilyen volt az első hétvégi nap a vidék „újraindulása” után

Ilyen volt az első hétvégi nap a vidék „újraindulása” után

Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza, amelynek értelmében Budapest és Pest megye kivételével – ahol továbbra maradtak az eddig is érvényben lévő kijárási korlátozások – enyhítettek az eddig szigoron. Többek között kinyithattak a strandok, az állatkertek, egyéb látványosságok, ahogy fokozott figyelem és a távolságtartás betartása mellett a teraszok, kerthelyiségek is újra látogathatóak.

Elérkezett az első hétvége is, estére pedig válogattunk tíz plusz egy fotót a nap képeiből, így látták az MTI fotósai az újranyitás pillanatait. (A galériában időrendben haladnak a felvételek reggeltől az este felé közeledve.)

• Futó nő maszkban a Margit-szigeten 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a fővárosi önkormányzat április 10-től a hétvégi napokon lezárta a szigetet, amely mostantól ismét látogatható hétvégén is. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

• A Nyugati pályaudvar felújítás alatt álló csarnoka 2020. május 9-én. Az állomás tetőszerkezetének felújítása május 8-án kezdődött, a hét hónapig tartó munkálatok alatt az utascsarnok zárva tart. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

• Zászlós farkú kolobuszok (Colobus guereza) a pécsi állatkertben az újranyitás napján, 2020. május 9-én. Az állatkertet a koronavírus-járvány miatt március 14-én zárták be. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

• Látogatók a győri Püspökvár-Toronykilátóban 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt korábban bezárt kilátó ismét fogad látogatókat. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

• Fiatal pár a hévízi tófürdőben az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A fürdőt a koronavírus-járvány miatt március 17-én zárták be. (Fotó: MTI/Varga György)

• Látogatók a Békás-tó környékén a debreceni nagyerdei parkerdőben 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt április 10-én lezárt a Nagyerdőt, a Békás-tó környékét és a város legnagyobb játszóterét, az Ötholdas Pagonyt ismét megnyitották. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

• Védőmaszkot viselő látogatók a Tisza-tavi Ökocentrumban Poroszlón, a központ újranyitásának másnapján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt az intézmény március 16-tól nem fogadhatott látogatókat. (Fotó: MTI/Komka Péter)

• Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le. (Fotó: MTI/Varga György)

• Kirándulók a keszthelyi Balaton-parti sétányon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A sétányt a koronavírus járvány miatt április 10-én zárták le. (Fotó: MTI/Varga György)

• Sétálók és kerekpározók a XIII. kerületi Moszkva sétányon 2020. május 9-én. A fővárosi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt azt javasolja a budapestieknek, hogy elsősorban ne a sűrűn látogatott, frekventált zöldterületekre szervezzenek szabadidős programot, hanem a lakókörnyezetünkhöz közeli kirándulóhelyekre, parkokba menjenek. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

+1: Vadkörtefa egy hosszú expozíciós idővel készült felvételen Nógrádmegyer közelében 2020. május 7-én. Május 10. a madarak és fák napja. (Fotó: MTI/Komka Péter)