Mennyibe kerülnek manapság a GPS-es etetőhajók? (x)

Mennyibe kerülnek manapság a GPS-es etetőhajók? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Milyen árkategóriában lehet gondolkodni a GPS-es etetőhajók beszerzését tekintve manapság? Mennyire reális elképzelés az, ha valaki 100 ezer forintot szán a beszerzésre, és minőséget is szeretne kapni a pénzéért cserébe?

Izgalmas kérdések ezek, és bizony sok horgász fejében merülnek fel mostanság. Pontosan ezért is szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba a témát illetően. Következzenek tehát maguk a részletek.

Mennyibe kerülhet manapság a GPS-es etetőhajók beszerzése?

Nagyságrendekkel kevesebbe, mint azt a legtöbben feltételezik. Mivel az elmúlt években elképesztően sokat fejlődött ez a terület, ennek köszönhetően a horgászok széles rétege engedheti meg magának a beszerzést, illetve a használatot.

Kiváló példa lehet erre, ha csak vetünk egy pillantást a Cheapfishing webáruház etetőhajó arzenáljára. Másodpercek alatt észre lehet azt venni, hogy adott esetben 100 ezer forint alatt is kényelmesen kihozható a beszerzés.

Méghozzá kifogástalan minőségben, ezt gyorsan hozzá kell tenni. Azt már meg sem említve, mekkora távlatok nyílhatnak meg ezáltal a horgászatok hatékonyságát, illetve eredményességét tekintve. Ebbe engedünk betekintést máris.

Amiért minden pénzt megérhet a GPS-es etetőhajók mellett dönteni

Mindegy, hogy mekkora vízterületre készül valaki, és adott esetben feeder, vagy mondjuk bojlis módszerrel szeretne halat fogni. A GPS-es etetőhajók hozzáadott értéke már azelőtt tetten érhető, hogy egyáltalán a szerelékek bevetése megtörténne.

Hiszen a halfogás szempontjából kulcsfontosságú etetés is fenomenális precizitással oldható meg. Méghozzá a modern készülékek segítségével nemcsak egy, hanem akár kettő vagy három helyre etetve.

Csak fogjuk a kijelzőt, és a platformon beállítjuk a GPS-nek, hogy ezt követően a hajó magától visszataláljon az etetésünkre. Innentől kezdve pedig akár nappal, akár éjszaka, esőben, szélben vagy ködben is zsebkendőnyi területeket tudunk megetetni és meghorgászni.

Mi mindent lehet még elérni ezekkel a speciális horgász eszközökkel?

A GPS-es etetőhajók másik nagy hozománya, hogy a segítségükkel ott is precíz lehet a horgászat, ahová a szemünk már nem mindig lát el. A lényeg, hogy a szerkezetnek megadott pozíciót a hajó óramű pontossággal tudja megtalálni.

Nemcsak az etetés keretei között, hanem a végszerelékek behordása kapcsán is. Ezáltal csak annyi a dolgunk, hogy a peca előtt alaposan felmérjük a terepviszonyokat, és ehhez mérten dolgozzuk ki a stratégiát.

A végrehajtás pedig már sokkal pontosabb lehet annál, mintha szemmértékre próbálnánk megdobni azokat a helyeket, ahová etettünk, és ahol a halak tartózkodási helyét sejtjük. Nem is a véletlen műve, hogy ezzel a forradalmi megoldással a bojlis és feeder horgászok rendre elképesztő fogásokat képesek produkálni.