Milyen a trendi gyerekszoba 2022-ben? (x)

Milyen a trendi gyerekszoba 2022-ben? (x)

Azt is mondhatnánk, hogy nézzük, milyen divatos stílusok közül válogathatsz, ha a legújabb trendeket szeretnéd követni a gyerekszobában idén, hiszen nem egyetlen irányzatot mutatunk be neked, hanem több alternatívát is elhoztunk számodra.

A természet hívása…

Az idén divatos színek között az egyik legizgalmasabb a zöld. Miért mondjuk ezt? Azért, mert rengeteg árnyalata van, lehet hangsúlyos vagy lágy, domináns vagy visszafogott, éppen ezért sokféleképpen használhatjuk a gyerekszobában is, miközben a természetesség hangulatát és ennek köszönhetően békét és harmóniát csempész a terekbe.

Habár a valódi növények is igen fontos szerepet játszhatnak egy helyiség hangulatában, a kicsik mellé ezekből csak nagyon gondosan szabad választani, ha el szeretnénk kerülni a baleseteket.

A babyberry.hu trendi dekorációi között sokféle lehetőséget találsz, kezdve a tapétától, a játszószőnyegen át, egészen a gyönyörű baldachinokig. Ha pedig inkább a játékokban szeretnéd, ha visszaköszönne a zöldnek valamelyik izgalmas árnyalata, akkor választhatsz a csodás zöldben pompázó Adamo hintát vagy akár Jupiduu szobai fa csúszdát is.

Hozzuk be a szobába az egész világot!

Talán a rengeteg bezártság hozta magával, amellyel az elmúlt időszakban kénytelenek voltunk szembenézni, de külön trendnek számít a külvilágot a gyerekszobába varázsolni.

Erre leginkább a falmatricák segítségével van lehetőségünk, de természetesen a cuki plüsskiegészítők is jól jöhetnek egy-egy szafaris vagy erdős témánál, s egyértelmű, hogy az előbb bemutatott zöld színárnyalatoknak sem kell távol maradniuk egy ilyen izgalmas gyerekszobából.

Geometrikus minták a falakon

Ez az igazi nagy visszatérő trend idén. Pöttyök, csíkok, négyzetek, háromszögek vagy más alakzatok. Elsősorban falmatricák vagy tapéták képében formálják stílusossá a gyerekek szobáit, miközben színeikben, illetve formájukban, esetleg mintájukban visszaköszönnek a többi kiegészítőben is.

Semleges árnyalatok

A gendersemlegesség hatással van a gyermeknevelésre is, s így a berendezést sem hagyja érintetlenül. A lányos rózsaszínek és fiús kékek helyett sokkal inkább a neutrális színek kerülnek a középpontba, amelyekkel kellemes, barátságos és kiegyensúlyozott légkört teremthetünk a gyermekszobában, amely mentes a hagyományos kliséktől.

Valami egészen egyedi is születhet, ha több dolgot kombinálunk

Például a visszafogott, semleges színeket merész zölddel vagy a méltán népszerű, visszafogott és egyszerű skandináv stílust némi intenzívebb kékkel, esetleg a modern hangulatot némi klasszikussal?

Amennyiben sikerül megtalálni az összetevők közötti harmóniát, lehetőségünk nyílik arra, hogy valami egészen egyedit alkossunk. Olyan különleges enteriőrt, ami kizárólag a mi gyermekünk szobájában díszít, még akkor is, ha a fenti divattrendek egyikét vagy akár több különböző változatát is használunk benne, az összhatás teljesen páratlan lehet.