Mit érdemes tudni a klasszikus sétarepülésről? (x)

Mit érdemes tudni a klasszikus sétarepülésről? (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki egyedi élményre vágyik, az nem áll meg az egyszerű programoknál, mint egy romantikus vacsora, egy mozi, esetleg egy kirándulás az erdőben. Manapság már megannyi lehetőség van arra, hogy ne legyen unalmas a hétvége, vagy egy-egy közösen töltött nap. A klasszikus hőlégballonos sétarepülés legfőbb előnye, hogy a program egy egész délután tart, a végén egy pezsgőzéssel zárhatjuk le a csodálatos élményt. De vajon mit kell tudni róla?

A csomag kiválasztása

Mindenekelőtt nézzünk szét a Goballoon csomagjai között, ahol érdemes alaposan utánajárni annak, hogy melyik mit tartalmaz. Miután megvan, tegyünk a bevásárlókosárba az egyiket, onnan pedig már csak annyi a dolgunk, hogy megadjuk az adatainkat, kiválasztjuk a szállítási és a fizetési módokat. A készpénzzel történő fizetés esetén fontos tudni, hogy erre kizárólag a helyszínen, az irodában van lehetőség, előre egyeztetett időpontban.

Ők elkészítik számunkra a névre szóló beszállókártyát, az ajándékcsomagot, a számlával együtt postázzák nekünk, esetleg e-mailen küldik el a részünkre. Innentől fogva egy teljes évünk van arra, hogy felhasználjuk azt. Ez idő alatt mehetünk repülni a társasággal. Fontos, hogy ehhez időpont-egyeztetésre van szükség, amit telefonon, a közösségi média felületeken, vagy pedig e-mailen tehetjük meg. Április 1-től október 31-ig folyik a repülés, hétköznap és hétvégén napkelte után és napnyugta előtt. Foglalni 4-6 héttel a tervezett időpont előtt érdemes, bár lehet ennél korábban is.

Mire számíthatunk a repülés során?

A hőlégballonos repülés esetén alapvetően a szél határozza meg mind a sebességet, mind az irányt. Ezáltal nincsen két egyforma repülés, ami sokkal élvezetesebbé és különlegessé teszi az egész programot. Lehet menni többször, hiszen biztosan nem ugyanazt fogjuk látni, mint amit korábban. Sosem tudni biztosan, hol száll le a “jármű”, hol ér földet. Bár emiatt nem kell aggódni, mindenkit vissza szállítanak a kiinduló pontra.

Maga a sétarepülés 3-4 órát vesz igénybe, ebből 40-70 percet töltünk a levegőben. Az idő maradék részében megtörténik a felkészítés, az információk átadása, az eligazítás, hogy mire kell figyelni. A repülésre mindenképpen kényelmes és melegebb ruhában menjünk, lehetőleg komfortos cipőt válasszunk, és ne hagyjuk otthon a sapkát se! A végén megtörténik a pezsgős ünneplés, valamint az emléklap átadása, utána gondoskodnak a kiindulási pontra való visszajutásról.

Hányan mehetünk?

Romantikus repülés esetén ketten, plusz a pilóta. Csoportos útnál viszont 8-12 főnek van lehetősége a levegőbe emelkedni. Gyermekek 6-14 éves korig csak felnőtt kíséretében tehetik ezt meg. Kisebbek számára az égő hangja túlzottan ijesztő, nem árt megnézetni velük egy videót az egész programról, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mi vár rájuk.

Amennyibe az időjárás nem engedi meg a repülést, törölni kell az eseményt. Ettől függetlenül a jegy nem használódik fel, új időpontot kell kérni, amikor már valószínűleg átélhetjük ezt az élményt.