Mosogatótálca választása előtt ezeket érdemes tudnod! (x)

Mosogatótálca választása előtt ezeket érdemes tudnod! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mosogató a leggyakrabban használt konyhai eszköz. Éppen ezért megfontoltan kell kiválasztanunk, hiszen a beépítésre kerülő mosogatótálca, szifon, csaptelep hosszú ideig lesz használatban.

A mosogatótálcák látványos elemei a konyhának. A csapteleppel kiegészülve egységes egészet alkotnak. A trendi gránit hatású, sötét árnyalatok mellett népszerűek a rozsdamentes acélból készült fém modellek. Cikkünk segít meghatározni, hogy a színeken kívül milyen egyéb tulajdonságok alapján választhatjuk ki a megfelelő mosogatótálcát.

A higiénikus konyha alapeleme

A biztonságos és kényelmes élelmiszer-feldolgozáshoz elengedhetetlen a folyóvíz és a mosogató megléte. Elsősorban a rozsdamentes acél mosogatótálca az elterjedt, melynek tisztítása egyszerű és az anyag is strapabíró. A mömaxnál kapható mosogatótálca mellett más eszközökre is szükségünk van a konyhában.

A konyhai kiegészítők között rengeteg hasznos eszköz található, melyek nemcsak praktikusan egészítik ki a konyhai munkaterületet, hanem egyedi stílust is kölcsönöznek a helyiségnek. Így megfelelő összeválogatásukkal hangulatos és otthonos helyiséget varázsolhatsz.

Mosogatótálca választása előtt

Bár a konyha csak egy kis szeletét képezi a mosogatótálca, mégis nagy jelentősége van a színének, méretének, anyagának. A családok egy részének már van mosogatógépe, de a többség még mindig kézzel végzi a szennyes edények tisztítását. Ehhez azonban megfelelő méretű mosogatóra van szükségük.

A mélyebb kialakítású mosogatók a legpraktikusabbak, hiszen ezekben a nagyobb edények, lábasok is egyszerűen elmoshatóak. A mosogatótálcák általában egy mosogató medencéből és egy csepegtetőből állnak. A csepegtetőn történik az edények szárítása. A fém ezen a területen úgy került kialakításra, hogy vízelvezető csíkokban folyik vissza a medencébe.

A modern konyhákban jól mutat az olyan mosogatótálca, mely praktikusan kiegészül egy kisebb medencével, melyben akár zöldséget, gyümölcsöt moshatunk. Egyébként a mosogatótálca kiválasztásakor legyünk figyelemmel a csaptelep számára kialakított lyukak méretére és elhelyezkedésére, mert egyes mosogatótálcákon ezt már előre kiképezték, így a fix lyukakhoz kell igazodnunk beszereléskor.

Fém vagy egyéb anyag?

A mosogatótálcák anyaga alapvetően fém, mely elsősorban rozsdamentes acél. A trendeknek megfelelően divatos a fekete, gránit hatású, kompozit anyagból készült mosogató is, mely egy szintén sötét csapteleppel kiegészülve minimalista hatású konyhában mutat igazán jól. A fémből készült mosogatótálcákat nedves törlőkendővel érdemes tisztítani, karcmentes mosószerekkel, így elkerülhető a csúnya csíkok megjelenése.

Kisebb konyhákban nem mindig megoldható, hogy helyet foglaljunk a csepegtetővel, így egyes modellek csak medencés kialakításúak. Természetesen az eltérő igényekhez igazodva találunk az áruházak kínálatában kerek, négyszögletű, dupla medencés mosogatótálcákat is, és nagy a választék a hozzájuk csatlakozó kiegészítőkből is.