Néhány fenomenális trópusi rum (x)

Néhány fenomenális trópusi rum (x)

Melyek azok a rumkülönlegességek, amelyek elsőrendű választást jelenthetnek egy-egy közelgő party apropóján, vagy ha egyszerűen csak rum kortyolásához támadna kedvünk valamikor?

Ez egy olyan kérdéskör, amire ideális esetben mindig van néhány csattanós válasz a tarsolyban. Pontosan ebben igyekszünk segíteni a cikken keresztül, megvillantva néhány különlegesnek számító rumot. Vágjunk is bele, avagy engedjük át a főszerepet a rumoknak!

Don Papa

A Don Papa rum a Fülöp-szigeteken található Sugarland területéről származik. A különleges név pedig egy Dionisio Magbuelas nevű úrhoz köthető, akit a vidék szabadságharcosaként tisztelnek mind a mai napig arrafelé.

Ahogy tehát Don Papa valamennyi filippínó szívében büszkeséget és elismerést ébreszt, olyannyira érdemes lehet megkóstolni magát a rumot. Például úgy, ha felkutatjuk az iDrinks webáruház rum kínálatát.

Worlds End Navy

Ennél a rumnál a megnevezés a régi hajósok által rettegett világ végére utal. Sokáig tartotta ugyanis magát a hiedelem, miszerint a tengeren létezik egy pont, ahonnan nincs tovább, és csakis a mélybe lehet süllyedni.

Persze a Worlds End Navy 57%-os alkoholtartalma bizony gyorsan lehengerlő hatást válthat ki, ha nem vigyáz az ember. Ugyanakkor ettől nem feltétlenül kell tartani, ezt a rumot mérsékelten kortyolni is élmény. Már csak amiatt is, mivel az aromák stílusos egyedisége kapásból érzékelhető minden cseppjében. Többek között a háromhordós érlelésnek is köszönhetően.

Quorhum 12 Years Rum

Egy fantasztikusan összetett rum, amely magában testesíti meg az érett karibi temperamentum hamisítatlan jegyeit. Vitathatatlanul érett, kiforrott karaktert megvillantva. Egész egyszerűen minden kortya arról árulkodik, hogy a karibi térségből származik.

Persze a magas minőség egyik elengedhetetlen komponenseként szigorú válogatás előzi meg az alapanyagát jelentő minden összetevő bekerülését. Amire extrán tesz rá egy jókora lapáttal annak a ténye, hogy bizony 12 éven át érlelt rumról van szó.

Damoiseau Concordia Aged Rum

Ennél a rumnál a kulcsszó a harmónia, mert valóban egy hihetetlen aromaegyensúlyt megvillantó rumról van szó, amihez hasonlóval ritkán találkozhat a szerencsés kóstoló. Jó eséllyel a tökéletesség juthat az eszünkbe, miközben a Damoiseau Concordia Aged Rumot kortyoljuk.

Érdemes még kiemelni vele kapcsolatban a bors egyfajta jutalomjátékát is. Amely sajátos kifejezéssel élve pajkosan kacérkodik az orrunkkal, újabb színezetet kölcsönözve a kóstolás és a megismerés élményének. A Damoiseau Concordia Aged Rum kapcsán az édesség teljes arzenáljában érkező cukornád elsörpő hatására is érdemes előre felkészülni. Nem beszélve az aszalt gyümölcsök édességéről, illetve a citrusfélék mámorító cirkulálásáról.