Sok helyen drágulnak a strandbelépők a Balatonnál

Sok helyen drágulnak a strandbelépők a Balatonnál

Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány kivételtől eltekintve szinte mindenhol emelik a felnőtt és gyerek strandbelépők árát a Balaton körül – derült ki a Balatontipp 21 település 30 népszerű strandjáról készített összeállításából.

– A strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket. Ezért néhol nem csak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdéses. Erre a kihívásra mindenhol más-más választ adtak. Egyesek az árak emelésével próbálnak javítani a mérleg állásán, máshol arra gondolnak, hogy inkább a korábbi árak megtartásával próbálják ösztönözni a lehetséges vendégeket a strandolásra – összegezi a tapasztalatokat a honlap.

Az új árak alapján az első helyen a füredi strand áll 1700 forintos díjával, amely eléri a fővárosi hétvégi fürdőbelépők ötven százalékát. A második helyre a csopaki strand futott be 1600 forintos jegyével, amelyet a tavalyi díj 60 százalékos emeléssel tornászták fel erre a szintre. A cikkben szereplő fürdőhelyek közül a harmadik helyre a siófoki Nagystrand került a „főszezoni”, „hétvégi” 1500 forintos belépődíjával, amelyet a korábbi 1300 forintról emelték ennyire.

A három stradot leszámítva egyébként a belépők 500 és 1000 forint között alakulnak. A legolcsóbb felnőtt díjszabása öt strandnak maradt: a Balatonföldvár nyugati, a Fonyód bélatelepi, a Fonyódi városi, a Révfülöp császtai és a Tihany Beach belépői maradtak ezen a szinten.