Valóban fájdalmas eljárás a hajbeültetés? (x)

Valóban fájdalmas eljárás a hajbeültetés? (x)

Számos férfi éppen azért nem meri bevállalni a hajbeültető műtétet, mert abban a hitben él, hogy ez biztosan kibírhatatlanul fájdalmas lesz. De tényleg így van ez? Utánajártunk annak, mivel jár egy ilyen beavatkozás, hiszen lehet, hogy megéri, hogyha ezek után elfelejteheted a kopaszodás problémáját.

Valós a félelmed a hajbeültetéssel kapcsolatban?

Aki rászánja magát erre a beavatkozásra, és elfárad egy személyes konzultációra, általában felteszi a kérdést, hogy mennyire lesz fájdalmas a folyamat? Való igaz, hogy nem hangzik túl jól az a tény, hogy hajhagymákat távolítanak el a fejbőrödből, és aztán még vissza is helyezik azokat egy másik területre. Érdemes erőt meríteni az Art 'N Hair sikeres beavatkozásaiból.

A félelem azonban alaptalan, hiszen a modern orvosi eljárásoknak köszönhetően ebből a műtétből szinte semmit nem fogsz érezni. Az egyetlen kellemetlen momentuma az lehet, amikor megtörténik az érzéstelenítő beadása. Ez azonban mindössze öt pici tűszúrást jelent homloktájékon. A felhasznált szer pedig olyan gyorsan hat, hogy a soron következő szúrásokat már valószínűleg nem is fogod érezni. Mindössze annyit fogsz tapasztalni, hogy valaki dolgozik a fejbőrön, de fájdalomról nem lehet szó.

Meddig tart egy hajbeültető műtét?

Mivel ez egy hosszabb procedúra, így már a délelőtti órákban megkezdik a kezelést. Az, hogy az átültetett hajhagymákat kiemeljék a donorterületről, körülbelül két órát vesz igénybe. Ezt az időt jellemzően hason fekve töltheted, így akár még kikapcsolódásként is gondolhatsz rá.

Ilyenkor lehetőséged van zenét hallgatni, de mivel a fájdalommal nem kell számolnod, az is lehet, hogy elpilledsz a folyamat közben. A beültetés megkezdése előtt minden esetben tartanak egy kis szünetet, hiszen erre a szakembereknek és a páciensnek is szüksége van. Az ebédidőt követően egy műtőszékben fogod tölteni a következő két-három órát. Ez pont elég arra, hogy akár a kedvenc filmedet is megnézd közben.

Mire kell figyelned a műtét után?

Mivel egy hosszadalmas folyamatról van szó, így az egész napos fekvést és ülést is igyekeznek megszakítani az Art 'N Hair szakemberei annak érdekében, hogy kicsit felfrissítsd magadat és át tudd mozgatni a tagjaidat. A fájdalomcsillapítótól érezhetsz némi bódultságot a nap végén is, bár igyekeznek apró adagokban bejuttatni a szervezetedbe.

A műtétet követően azonnal távozhatsz, de néhány speciális oldatot és egy nyaktámasztós párnát érdemes beszerezni. Az oldat segítségével a kezelt területen nyugtathatod és ápolhatod a bőrt. A párna pedig lehetővé teszi, hogy kényelmesen aludhass úgy, hogy nem dörzsölöd közben a kezelt területet, és nem teszed ki felesleges stressznek a fejbőröd. A műtét utáni napokban tartózkodj attól, hogy hozzáérj a kezelt területhez. Számíthatsz egy kis duzzanatra vagy pirosságra, a viszketés pedig egyértelműen a kis sebek gyógyulását jelzi. Egy hét múlva megszűnnek a kellemetlen tünetek, a következő hónapokban pedig óriási változás vár rád.