Varázslatos belső terek zöld növények segítségével (x)

Varázslatos belső terek zöld növények segítségével (x)

Mára a növények gondozása és szeretete teljesen mást jelent, mint nagyanyáink korában. Az urbanizáció egyik mellékhatása az is, hogy egyre kevesebb természetes növényzet vesz minket körül, és ezt sokan ösztönösen próbáljuk pótolni lehetőségeinkhez mérten, akár a saját kertünkben, akár a belső terekben.

A pandémia miatti lezárások alatt egyre többen éreztük meg annak a szükségét, hogy természetközeli hangulatot teremtsünk a lakásunkban is. A következő cikkben átnézzük, hogy milyen haszna van a zöld növényeknek a házban, és hogy milyen növényeket érdemes beszerezni.

Miért szeretjük a zöld növényeket az otthonunkban?

A közösségi médiában és a különböző, képmegosztó portálokon egyre többet lehet olvasni az urban jungle-ről. Ez a kifejezés tulajdonképpen a zöld növényekkel zsúfolt vagy díszített lakásokat hivatott leírni. Azonkívül, hogy éppen nagyon felkapottak lakberendezési szempontból, számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Tisztítják a levegőt, párásítanak, vagy éppenséggel megkötik a felesleges nedvességet a levegőből. Persze ehhez az is kell, hogy tudatosan válaszd ki az adott helyiségbe a növényeket. Ráadásul igazán barátságos légkört teremtenek. Teljesen más hangulatot tud varázsolni a szobádba már az is, ha csupán egy növényt beállítasz az egyik pontra.

Te is folyamatosan szépítgeted a házadat kívül-belül? Szeretnéd, ha az otthonod folyamatosan védve lenne a nem várt balesetek esetén is? Keresd fel az Allianz Hungária weboldalát, és kösd meg a hozzád leginkább passzoló lakásbiztosítást!

Hálószobák

A hálószobák egyik legjótékonyabb segítője az anyósnyelv tud lenni. Szinte elpusztíthatatlan növény hírében áll, így akár kezdő szobanövény-tulajdonosok is bátran próbálkozhatnak vele. Nagyon kevés napfénnyel is jól elvan, gyorsan növekszik, megköti a levegőben található benzolt és formaldehidet, ráadásul éjszaka is termel oxigént, tisztítja a levegőt, tehát hozzájárul ahhoz, hogy kellemesebben tudj aludni az esték során.

A hálószobák másik nagy segítője lehet az orchidea, ami szintén termeli az oxigént az éjszakai órákban is. Ezenfelül a virágainak illata megnyugtatja az idegeket és javítja a kedélyállapotot is.

Fürdőszoba

Ezekbe a helyiségekbe is kiváló választás lehet a korábban említett anyósnyelv is a sötétségtűrő tulajdonsága miatt, de nagyon jól elélnek itt a páfrányfajok is. Ők a bajnokai a formaldehid megkötésének, ráadásul kimondottan kedvelik azt a párás közeget, ami a legtöbb fürdőszobára jellemző az év minden szakában.

Nappali

Ebbe a helyiségbe a legjobb, ha a különböző pálmafajok közül választunk. Ezek a növények rengeteg oxigént termelnek a nap során, amivel sokkal jobbá teszik a levegőt, kevésbé fogunk ásítozni vagy fáradtságot érezni a jelenlétükben.

Dolgozószoba

Vannak növények, amelyek valamilyen furcsa oknál fogva a monitorok közelében érzik jól magukat, és a számítógép fényénél is tökéletesen fejlődnek. Ezek közé tartoznak a dracena faj képviselői is, szóval a dolgozószobát érdemes ezekkel ékesíteni.

Címkék: növény