Világkörút az otthonában a fűszerek szárnyán (x)

Világkörút az otthonában a fűszerek szárnyán (x)

A világ minden pontján elmondható, hogy a közös étkezések adják a legjobb alkalmakat, hogy összejöjjenek az emberek. Egy közös grillezés összehozza a baráti társaságokat, az együtt töltött ebédek, vacsorák pedig nagyobb összhangba kovácsolják a családokat. Megbeszélhetik a nap történéseit, a mindennapok problémáit, a legnagyobb örömöket.

Nem véletlen, hogy a nagy családi ünnepségek is a lakomák köré vannak szervezve. Legyen szó keresztelőről, esküvőről vagy egy halotti torról, az első gondolat minden esetben az, hogy megvendégeljük a résztvevőket.

Indiai ízvilág

A manapság indiai ételekként közismert fogások a brit hódításnak köszönhetően kerülhettek át a mi kontinensünkre és Amerikába is. Ezek közül a legnépszerűbbek a különböző curry-k, amihez fűszerkeveréket otthon is készíthet bárki némi curry por, őrölt koriander, római kömény, pirospaprika, őrölt kurkuma és masala felhasználásával. Az arányokat nagyban befolyásolja az egyéni ízlés is.

Ön is szeretné, ha a világ ízei csupán egy karnyújtásnyira lennének? Próbálja ki a Házi Arany fűszereit és keverékeit, hogy a konyhája a gasztronómiai különlegességek elkészítésének színtere lehessen!

Amerikai konyha

Az amerikai kontinens hatalmas, nem is lehet gasztronómiai szempontból sem egy kalap alá venni az egészet. Az északi részen nagy hagyománya van a grillezésnek, barbecue készítésnek, így itt a bors, a füstös ízek, a worcestershire szósz azok, amire nagyobb hangsúly kerül, míg a déli területeken a csípős ételek hódítanak. Arrafelé úgy használják a chili különböző fajtáit, mint nálunk a pirospaprikát. De ennek köszönhetően ismerhette meg a világ a chilis babot, a tacot vagy az empanadast.

Olasz gasztronómia

Az európai országok közül talán az olasz konyhának van a legnagyobb rajongótábora. Nem is meglepő, hiszen számos olyan étel van, ami innen indult világhódító körútra. Rengeteg ember kimondottan a pizza készítési lehetőség miatt épít kemencét az udvarába, hogy bármikor a saját szájíze szerint variálhassa a feltéteket. De az olasz pizzatészta receptje vezető az internetes keresések között továbbra is. Ezen kívül ott van a spagetti, makaróni, és különféle tésztás ételek, amik óhatatlanul az itáliai vidékeket juttatják az ember eszébe. És persze nem szabad megfeledkezni a lasagne-ről sem, ami egy nagyon könnyen elkészíthető, de laktató egytálétel. Ezeknek a fő mozgatórugója a bazsalikom és az oregánó, de népszerű fűszer még az olaszoknál a kakukkfű is.

Magyar konyha

Végül, de nem utolsósorban hazánk étkezési szokásairól is tegyünk említést. Magyarországon szinte nem is kezdődik recept paprika nélkül. És természetesen elmaradhatatlan a sós, fűszeresebb ételeinkbe a hagyma, a fűszerpaprika, fokhagyma használata, legyen szó akár klasszikus, akár porított formájukról.