78 ezren szavaztak tegnap az előválasztás második fordulójában

78 ezren szavaztak tegnap az előválasztás második fordulójában

Előválasztási sátor a Bikás parkban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap több mint 78 ezer ember voksolt az előválasztáson. Annak ellenére, hogy kevesebb helyen lehet a második fordulóban szavazni, az első napon is rekordközeli számban keresték fel az előválasztási szavazópontokat az ellenzéki választópolgárok – olvasható az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) Facebook-oldalán. A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak: sátorban 63 223-an, online pedig 15 389-an szavaztak.
 
Az előválasztás második fordulója az eredetileg tervezettnél hat nappal később kezdődött el és hét napon át tart. Az ellenzéki választók október 16-án, szombatig szavazhatnak Magyarország következő miniszterelnökére, az ország több száz szavazópontján, illetve online. Mivel a második fordulóban csak miniszterelnök-jelöltet választanak az ellenzéki polgárok, ezért az OEVB eltörölte a választókerületi illetékességet, vagyis az ország bármely szavazópontján lehet érvényesen szavazni. Az OEVB Facebook-posztjában megjegyezte: a hideg idő és a rövidebb szavazási időszak miatt kevesebb szavazópont fog üzemelni a második fordulóban, azonban az online választási rendszer megnövelt kapacitásokkal várja mindazokat, akik személyesen nem tudnak a választójogukkal élni.