DK: Popovics Judit hazudik

DK: Popovics Judit hazudik

Márki-Zay Péter és mellette Popovics Judit (Fotó: Popovics Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Popovics Judit hazudik, mikor azt állítja, a Demokratikus Koalíció akadályozta meg, hogy elinduljon az előválasztáson – írta csütörtöki közleményében a párt.

Felidézték, Popovics Judit, a Márki-Zay Péter mozgalmához tartozó önkormányzati képviselő azt állította, a Demokratikus Koalíció akadályozta meg, hogy elindulhasson az előválasztáson. – Popovics Judit nem mond igazat. Az Országos Előválasztási Bizottság egyhangú szavazással, 6-ból 6 igen szavazattal döntött úgy, hogy nem veszi nyilvántartásba Popovics Juditot jelöltként, mert nem teljesítette a szükséges feltételeket. Vagyis mind a hat párt, köztük az azóta már Márki-Zay Pétert támogató Momentum is így szavazott – állították.

Hozzátették: szeretnék továbbra is felhívni mindenki figyelmét arra, hogy nem érdemes hazugságokat állítani, hiszen egyrészt elég hamar kiderül, ha egy állítást nem tud valaki bizonyítani, másrészt pedig így biztosan nem lehet kormányt váltani jövő tavasszal.

Popovics szerda este azt is állította: a DK egy politikusa őt megzsarolta, igaz, ezt bizonyítani nem tudta. 

Popovicsot az 2019-es önkormányzati választáson még a DK is támogatta a polgármesteri címért való versenyben, de veszített. Azóta megromlott a viszony közötte és a párt között, mert egy augusztusi sajtótájékoztatón már úgy fogalmazott, hogy „Nagyon büszke vagyok. Én vagyok az a jelölt, akitől fél Gyurcsány Ferenc, fél a DK, és félnek az ellenzéki pártok vezetői, mert nyilvánvalóan azért nem adtak nekem befogadó nyilatkozatot, mert esélyes lettem volna, és belezavartam volna a DK-s mutyiba”.