A vidék egyértelműen Dobrevé, Budapest Karácsonyé

A vidék egyértelműen Dobrevé, Budapest Karácsonyé

Dobrev Klára és Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely Instagram-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tarol a vidéki választókerületekben Dobrev Klára az ellenzéki előválasztáson, legalábbis az eddig feldolgozott és nyilvánosságra hozott adatok szerint. 44 vidéki egyéni választókerület eredményeit lehet a szerda éjszakai szavazatszámlálás után ismerni, ebből 40-ben a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje tudott győzni.

Két Pest megyei körzetben Karácsony Gergely, míg Barcson és Mátészalkán Jakab Péter szerezte meg az első helyet.

Budapesten ugyanakkor a főpolgármester eddig az egyértelmű győztes. 6 fővárosi körzet eredményeit hozták nyilvánosságra, mindegyikben Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd szövetség, illetve az LMP jelöltje lett a befutó.

A miniszterelnök-jelöltek versenyében így csütörtök reggelre – a 106-ból 50 körzet eredményeit ismerve – 34 százalékkal vezet Dobrev Klára. 29 százalékkal követi őt a második helyen Karácsony Gergely, a kettejük közötti különbség mértéke nagyban függ attól, hogy éppen vidéki vagy budapesti adatok feldolgozásával végeznek-e.

Érezhetően lemaradva, 21 százalékkal a harmadik Márki-Zay Péter, akinek egyelőre biztosnak tűnik a helye a második fordulóban. (15 százalékot kell elérni, hogy újra megmérettethesse magát.)

Jócskán mögötte, 12 százalékkal Jakab Péter áll a negyedik, míg Fekete-Győr András 4 százalékkal az ötödik helyen. A Jobbik és a Momentum elnöke is lényegesen a pártjának mért támogatottsága alatti eredményeket tudhat eddig csak magáénak.

Magyar Hangon percről percre követheti az előválasztási eredményeket.