Az MSZP–Párbeszéd jelöltjei is összegyűjtötték az ajánlásokat

Az MSZP–Párbeszéd jelöltjei is összegyűjtötték az ajánlásokat

Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea és Karácsony Gergely (b-j) (Forrás: MSZP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció után az MSZP–Párbeszéd szövetség is bejelentette, hogy az ellenzéki előválasztáson induló jelöltjeik összegyűjtötték a szükséges számú ajánlást, sőt, annál többet is. Mint írták, Karácsony Gergely is „magasan a kitűzött cél fölött teljesített”, neki miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogató ajánlásra lenne szüksége.

Az MSZP és a Párbeszéd köszönetet mondott a támogatóiknak és leszögezték, céljuk egy olyan igazságos, szolidáris, demokratikus, jogállami, esélyteremtő és zöld Magyarország felépítése, amelynek valamennyi polgára lehetőséget kap a boldogulásra.

Egyúttal azt is jelezték, hogy az ajánlások gyűjtését a szeptember 6-ai határidő lejártáig folytatják, hogy minél több, az ország sorsát jobbítani kívánó választópolgárral beszélhessenek a kistelepüléseken és a nagyvárosokban egyaránt.

Az ellenzéki előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor lehet szavazni az egyéni jelöltekre és a miniszterelnök-jelöltekre is. Utóbbi kategóriából a három legjobb között lesz egy második forduló is október 4-e és 10-e között, akkor fog végleg eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.