Civil Választási Bizottság: jöhet a köztársasági elnöki előválasztás is

Civil Választási Bizottság: jöhet a köztársasági elnöki előválasztás is

Előválasztás Szombathelyen (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Köztársaságielnök-jelölti előválasztást tervez a Civil Választási Bizottság – jelentette be a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Magyar György, a szervezet elnöke.

Mint hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy Magyarországon a köztársasági elnököt nem közvetlenül választják meg az állampolgárok, mégis fontosnak tartják, hogy javaslatot tegyenek egy, az ellenzéki oldalon elfogadható személyre.

A köztársasági elnök megválasztása most azért lesz a szokásosnál is fontosabb kérdés, mert épp az áprilisi választások előtt kell döntenie a parlamentnek, hogy Áder János után ki legyen az államfő a következő öt évre. Ha erről a jelenlegi összetételű parlament dönt, akkor Magyar Györgynek nincs kétsége, hogy meg fogják választani a Fidesz jelöltjét.

A civilek tehát azt kezdeményezik, hogy a köztársasági elnök személyére „tegyünk mi javaslatot” – fogalmazott az ügyvéd. Kilátásba helyezte az ellenzéki előválasztáson már bejáratott online szavazás lehetőségét az államfőjelölti voksoláson is.