Cser-Palkovicsnak nem tetszik, hogy a fehérvári momentumos jelöltet hátraléptették

Cser-Palkovicsnak nem tetszik, hogy a fehérvári momentumos jelöltet hátraléptették

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székesfehérvár fideszes polgármestere nem hagyta szó nélkül, hogy a Momentum és az MSZP-Párbeszéd közötti friss megállapodás a székesfehérvári ellenzéki előválasztást is érinti. Keményen odaszólt a pártközpontoknak.

Lapunk is beszámolt róla, hogy öt vidéki körzetben is megállapodott egymással az MSZP-Párbeszéd szövetség és a Momentum, egyúttal vissza is lépnek egymás jelöltjei javára az ellenzéki előválasztáson. Székesfehérváron a momentumos jelölt lép hátra és a pártok a szocialista Márton Rolandot támogatják.

Cser-Palkovics András, a város fideszes polgármester mindezt úgy kommentálta, hogy „az országos pártközpontok elsötétített szobáiban döntés született: magasról tesznek az oly sokat hangoztatott előválasztásra, az állítólag demokratikus folyamatra és saját kollégájuk, politikusuk lelkére is”. A Momentum eddigi jelöltjéről úgy írt, miszerint „adott egy újonc politikus, akivel bár a legtöbb ügyben nem értek egyet, sokszor érzem felületesnek, pártoskodónak, a retorikáját, posztjait méltatlannak ehhez a városhoz, de azt nem vitatom tőle, hogy kétségtelenül sokat dolgozott a kampányán és nyilvánvalóan hitt abban, amit hónapok óta hirdet”.

Egyúttal feltette a kérdést, hogy mit üzen ez Fehérvárnak, mit üzen a fehérvári ellenzéki szavazóknak. Hiszen az ígéret az volt, hogy a fehérváriak dönthetik el, ki indulhat a választáson, ehelyett az egyik párt már el sem indul, a másik napokkal az előválasztás előtt visszalép. – Fehérvári emberként ezt kikérem magamnak, kikérem, hogy bármely fehérvári emberrel így bánjanak Budapesten. Ennél a mi városunk, a fehérvári ellenzéki érzelmű emberek és Székesfehérvár egésze is biztos, hogy jóval többet érdemel – közölte.