Dobrev szóvivője: Márki-Zay Péter ne terhelje tovább hazugságokkal a választókat

Dobrev szóvivője: Márki-Zay Péter ne terhelje tovább hazugságokkal a választókat

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter csütörtöki vitája a klímaváltozásról (Fotó: Greenpeace Magyarország Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Márki-Zay Péter újra valótlanságot állított a DK-ról a Greenpeace által szervezett beszélgetésen – ezt állította Rónai Sándor, a párt EP-képviselője, Dobrev Klára szóvivője pénteki közleményében.

– Márki-Zay Péter az mondta, hogy néhány olyan fontos kérdésben, mint a Közös Agrárpolitika, vagy a legújabb klímatörvény, a DK képviselői nem a 65, 55, sőt inkább a 40%-os kibocsátáscsökkentést szavazták meg. A valóság ezzel szemben az, hogy 40%-os kibocsátáscsökkentési célról sosem szavaztunk az Európai Unióban. Ráadásul a Demokratikus Koalíció EP-képviselői a legmagasabb, azaz 65%-os kibocsátáscsökkentési célt szavazták meg, sajnos azonban a EP többsége ennél alacsonyabb célszámot fogadott csak el. Itt a DK képviselői a „legzöldebb” álláspontot képviselték a szavazáskor, miközben például a Momentum képviselői az alacsonyabb célra szavaztak – írta.

Rónai hozzátette: a Közös Agrárpolitika-javaslatot pedig épp az elégtelen környezetvédelmi szempontok miatt nem szavazták meg. A DK szerint ideje lenne, hogy „az előválasztás hátralévő két napjában Márki-Zay Péter ne terhelje tovább hazugságokkal a választókat. Márki-Zay Péternek sem a fáradtság, sem a felkészületlenség nem adhat okot arra, hogy ne mondjon igazat”.

Márki-Zay Péter és Dobrev Klára csütörtökön este vitáztak a zöld ügyekről, erről szóló közvetítésünk itt olvasható.