Előválasztás: a hétfőinél is többen szavaztak kedden

Előválasztás: a hétfőinél is többen szavaztak kedden

Előválasztási sátor a fővárosi Hunyadi téren

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ellenzéki előválasztás második napján nőtt a részvétel, közel 73 ezren szavaztak – közölte az Országos Előválasztási Bizottság szerdán.

Kedden az alábbiak szerint alakult a részvétel: sátorban 69 336 szavazó, interneten keresztül 3468 (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak). Összesen tehát a nap folyamán 72 804 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és a képviselőjelöltjeire.

Az online szavazni vágyók száma is dinamikusan növekszik. A videós azonosításra már több, mint 104 ezer ember regisztrált az előválasztáson. Szervezőként mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legteljesebb mértékben és legnagyobb számban kiszolgáljuk aktivistáinkkal az online szavazásra jelentkezőket is – írták.

Hétfőn 66 955 ember szavazott.

Az előválasztás első fordulóját az OEVB szeptember 28-ig meghosszabbította, mivel múlt héten alig pár órával azt követően, hogy elindult a szavazás, le kellett állítani azt, mert a pártok állítása szerint terheléses támadás érte az informatikai rendszerüket, ami miatt feljelentést is tesznek.

Közben térképre is tették az előválasztási helyszíneket.