Elutasították a beadványt Tóth Csaba ügyében

Elutasították a beadványt Tóth Csaba ügyében

Tóth Csaba (Képernyőfelvétel: Tóth Csaba / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztási Bizottság elutasította Jakab Péter beadványát szerdai ülésén – derül ki az MSZP közleményéből. A szocialista párt szerint ezzel „egyértelműen tisztázódott Tóth Csaba feddhetetlensége”.

„Az MSZP bízik abban, hogy a Tóth Csaba körüli találgatások és alaptalan vádaskodások ideje lejárt, és a jövőben a demokratikus ellenzék jelöltjei egymás kölcsönös tiszteletben tartásával dolgoznak tovább közös célunkért: a kormányváltásért és egy demokratikus ország megteremtéséért” – írták.

Három párt (Momentum, Jobbik, DK) szerint nem lehet jelölt az, aki egy alapítványba rejtett több százmilliós vagyont. Az LMP tartózkodott, az MSZP és a Párbeszéd képviselője szerint vállalható az ügy és Tóth képviselő úr a jelöltek között maradhat – reagált az előválasztási bizottság jegyzőkönyvét ismertetve Hadházy Ákos. Hozzátette: a Párbeszéd tartózkodása és az MSZP/DK nemje miatt – bár több igen szavazat volt – nem kapott többséget a méltatlanságot kimondó javaslat. „Vizsgálat nem volt, csak szavazás és így természetesen nem igaz az, hogy bárki tisztázta volna a gyártelepet kamu alapítványba rejtő képviselőt. Annyi történt, hogy kiderült: az ellenzéki pártok egy része nem kíván szembenézni a valósággal és a kampányszlogenek ellenére nem kívánja támogatni a megtisztulás politikáját. A nemmel szavazó és tartózkodó szervezetek világos üzenetet küldtek a választóknak” – fogalmazott Hadházy Ákos.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és előválasztási miniszterelnök-jelöltje vasárnap reggel jelentette be, hogy Hadházy Ákos levélben kereste meg őt és Karácsony Gergelyt, melyben arról írt, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait Tóth Csabával kapcsolatban. „Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen az Országos Előválasztási Bizottságnál” – írta.

Hadházy Ákos vasárnap reggel a Facebook-oldalán arról írt, hogy hatalmas gyártelepet és több emeletes irodaépületet sikerült Zugló országgyűlési képviselőjének eltüntetnie a vagyonnyilatkozatából. Mint írta, Tóth cégének jelenleg az ingatlanokra vételi joga és a 111 milliós jelzálogjoga van és a képviselő cégének csak egy levelet kell írni ahhoz, hogy a gyártelep az ő kezükbe kerüljön hivatalosan is.

Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni – így reagált Tóth Csaba vasárnapi közleményében.