Fekete-Győr Andrásnak is megvannak az aláírások

Fekete-Győr Andrásnak is megvannak az aláírások

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összegyűjtötte az ellenzéki előválasztáson való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást Fekete-Győr András. A Momentum elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje 25 ezer támogató ajánlást adott le a megfelelő testületnek. Rajta kívül a pártnak összesen 56 egyéni képviselőjelöltje is lesz.

A politikus elmondása szerint az előválasztása tétje, hogy meg tud-e újulni a magyar ellenzék. Szavai szerint ugyanis, csak úgy tudják leváltani ezt a rendszert és új korszakot nyitni, „ha minél több új, hiteles, tisztességes, momentumos politikussal vágnak neki a jövő évi országgyűlési választásnak”.

Az előválasztáson magukat megméretni kívánók eddig gyűjthették a támogató aláírásokat: az egyéni jelölteknek 400, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezer ajánlást kellett megszerezni. Az előválasztás első fordulója szeptember 18-a és 26-a között lesz, ekkor országszerte az egyéni jelöltekre, illetve a miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. Utóbbi kategóriából a három legjobb egy következő fordulóba is továbbmegy és újra megmérkőznek október 4-e és 10-e között. Ekkor fog eldőlni, hogy ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. Öt versenyző maradt állva: Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András. Pálinkás Józsefnek nem sikerült összegyűjtenie 20 ezer aláírást.