Hadházy: A Kutya Párt nem arra utalt, hogy Tóth Csaba egy ló lenne

Hadházy: A Kutya Párt nem arra utalt, hogy Tóth Csaba egy ló lenne

Hadházy Ákos újabb napot töltött el „napszámosként” a kertészetben 2021. június 21-én (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szürreális irányba kezd elmenni a független Hadházy Ákos és a szocialista Tóth Csaba küzdelme. Az MSZP pénteken jelentette be: etikai eljárást kezdeményez az MSZP az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházyval szemben. Ezt többek közt azzal indokolták, a politikus nem határolódott el attól, hogy az őt támogató kutyapárt megsértette ellenfelét, az MSZP-s Tóth Csabát.

Mint a baloldali párt sérelmezte, a napokban kitelepültek a kétfarkúak és aláírást is gyűjtöttek Hadházy mellett, méghozzá a viccpárti körítéssel, volt ugyanis náluk egy lófejet ábrázoló maszk. – Az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet – indokolták a szocialisták. 

A hírre Hadházy Ákos közösségi oldalán reagált. – Szerintem Tóth képviselő úr téved, amikor úgy véli, hogy a passzivisták arra akartak utalni, vagy azt sugallták volna, hogy Tóth képviselő úr egy ló – írta, ám azt nem fejtette ki, hogy akkor pontosan mire is akart utalni a viccpárt. Arra is kitért, korábban valaki névtelenül, aláírás nélkül őt lejárató szórólapot szórt szét Zuglóban, illetve olyan is volt, aki lejáratással fenyegette. – Én ezzel sem fordulok semmilyen etikai bizottsághoz, mert egyrészt annak nyilván semmi eredménye nem lenne, másrészt bízom a zuglói polgárokban, hogy a helyén tudják kezelni a dolgokat – folytatta. 

A független parlamenti képviselő egyébként ahhoz hasonlította az ügyet, mikor Hoffmann Rózsa egyszer helyreigazítást kért a Hírcsárda nevű viccoldaltól. – Szerintem ezzel nevettette ki magát inkább. Én mindenesetre biztosan nem fogom feljelenteni a Kétfarkúakat azért, mert összefirkálták a szórólapjaimat – írta.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.