Hiába szerettek volna előszavazni Tapolcán, nem volt sátor

Hiába szerettek volna előszavazni Tapolcán, nem volt sátor

Előválasztás Ferencvárosban (Fotó: Magyar Hang/ Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton többen feleslegesen indultak el szavazni az előválasztás miniszterelnök-jelöltjeire a Veszprém megyei Tapolcán. A város Fő terére meghirdetett szavazóköri sátornak ugyanis a nyomát sem találták – tudta meg a 24.hu. Pedig az előválasztás hivatalos honlapja azt írta, hogy Tapolcán a héten csütörtökön, az MSZP helyi irodájában volt lehetőség a szavazásra, illetve szombaton, a Fő téren reggel nyolc és este hat óra között. 

A portál megkereste az Országos Előválasztási Bizottságot az ügyben, akik elmondták, hogy tévesen tüntették fel a szombati dátumot, a város Fő terén valójában pénteken volt lehetőség leadni a voksot. Szombatra nem is terveztek kitelepülést.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója október 9. és 16 között zajlik, még ma, azaz szombat estig van lehetőség a szavazatok leadására. A második fordulóban bárki bárhol leadhatja a szavazatát, függetlenül attól, hogy melyik választókerület lakója.