Jakab Péter kiáll a karlendítős ózdi jobbikos mellett

Jakab Péter kiáll a karlendítős ózdi jobbikos mellett

Jakab Péter és Farkas P. Barnabás (Forrás: Farkas Péter Barnabás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eszében sincs megvonni a támogatását Jakab Péternek attól a jobbikos jelölttől – Farkas Péter Barnabástól –, aki egy régi fotón úgy tűnik, hogy éppen kart lendít.

A napokban előkerült egy régi fotó Farkas Péter Barnabásról, amelyen egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén látható előrenyújtott karral. Az erősen a náci karlendítésre hajazó mozdulat kapcsán Farkas azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a többieknek integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre. Ezt azonban később egy vele lévő társa cáfolta az ATV-nek.

Jakab Péter azzal érvelt, hogy ha ma lennének a választások, Farkas Péter Barnabás, a Jobbik képviselőjelöltje Ózdon és környékén 6 százalékkal verné meg a Fidesz jelöltjét. – Erre Budapest főpolgármestere arra szólít fel, hogy vonjam meg a támogatásomat a vidéki jelöltünktől, mert előkerült róla egy régi fénykép, ahol szerinte kart lendít – írta, hozzátéve, hogy a jelölt szerint nem történt ilyen.

A Jobbik elnöke egyértelművé tette, hogy aki képes legyőzni a Fideszt, azt minden erejével támogatja. Korábban egyébként ugyanezen logika mentén állt ki az MSZP-s Tóth Csaba mellett Zuglóban, igaz, azóta mögüle már kifarolt.

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3-as választókerületben indult az előválasztáson, eredetileg a DK, az LMP és a Momentum támogatásával. A fotó nyilvánosságra kerülése óta azonban magára hagyta mind a Momentum, mind az LMP. Kihívója az MSZP-s Kiss Sándor, akit a Párbeszéd támogat.

Jakab Péter korábban lapunknak arról beszélt, nem tart attól, hogy a kampányban a Jobbik korábbi, szélsőséges megnyilvánulásait számon kérnék rajta, mert aki a párt tagja az elnökké választása után is, az „szakított az esetleges szélsőséges múltjával”.