Karácsony Gergely: Most szombaton legyen miniszterelnök-jelölti vita

Karácsony Gergely: Most szombaton legyen miniszterelnök-jelölti vita

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még ezen a szombaton, az előválasztás második fordulójának vasárnapi indulása előtt legyen vita a három talpon maradt miniszterelnök-jelölt között – ezt javasolja Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd szövetség és az LMP kormányfő-jelöltje szerint ugyanis most már a programokról kell beszélni. Ő már elmondta céljait: újraegyesíteni Magyarországot, lezárni a hideg polgárháború korszakát és felszámolni a társadalmi igazságtalanságokat.

Habár október 13-án, az RTL Klub lesz még egy miniszterelnök-jelölti vita, a politikus azt szeretné, ha a szavazás megkezdése előtt is összecsapnának, hiszen a három jelölt három különböző jövőképet képvisel.

Karácsony Gergely visszautalt arra is, hogy az elmúlt néhány nap leginkább a Márki-Zay Péterrel zajló egyeztetéséről szól. Külön kitért a hódmezővásárhelyi politikus által hivatkozott közvélemény-kutatásokra – a Medián és a Závecz is azt mérte, hogy Márki-Zay Péternek lenne nagyobb esélye Dobrev Klárával szemben – felidézve, hogy ő tíz évig űzte ezt a szakmát. – Azt tanultam meg, hogy azok a politikusok, akik közvélemény-kutatásokból akarják kiolvasni, hogy mi a helyes és helytelen, el fognak bukni – fogalmazott.

 

Szerda estére vált egyértelművé, hogy Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem együtt fog elindulni az előválasztás második fordulójában, így a jelenlegi állás szerint három név közül választhatnak majd a szavazók: Dobrev, Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter.