Közel 86 ezren szavaztak szerdán az előválasztáson

Közel 86 ezren szavaztak szerdán az előválasztáson

Előválasztás 2021

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Friss adatokat közölt az országos Előválasztási Bizottság (OEVB) az előválasztás részvételi adataival kapcsolatban csütörtökön. – Közel 86 ezren vettek részt szerdán az előválasztáson. Továbbra is nagyon magas a részvételi kedv, de a keddi rekordtól elmaradnak a szerdai számok – írták közleményükben.

A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

• Sátorban megjelent: 66 938 fő.
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 18 770 fő.

Összesen tehát 85 708 polgár voksolt szerdán, ez az eddigi harmadik legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel négy nap után 345 881 fő.

Leszögezték: az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 94 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az első fordulóhoz képest könnyebbé vált a részvétel azzal, hogy megszűnt a választókerületi illetékesség, így az ország összes szavazópontján tudnak érvényesen szavazni a választásra jogosultak. Összesen tehát az előválasztás két fordulójában már 727 ezer ember vett részt.