Kunhalmi Ágnes: Megosztott a párt tagsága, így a vezetés nem foglalhat állást

Kunhalmi Ágnes: Megosztott a párt tagsága, így a vezetés nem foglalhat állást

Kunhalmi Ágnes (Fotó: Kunhalmi Ágnes / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is minden erőforrásával támogatja a Magyar Szocialista Párt az előválasztási folyamatot, viszont egyik jelölt mellett sem állnak ki Karácsony Gergely visszalépése után. A párt aktivistákkal, szavazatszámlálókkal segít, illetve a székházát is rendelkezésre bocsátja – mondta a hvg.hu-nak Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Mint elmondta, elnökségi döntés született arról, hogy sem Dobrev Klára, sem Márki-Zay Péter mellé nem állnak. Ennek oka pedig az, hogy a párt tagsága is megosztott, szerinte így a pártvezetés sem foglalhat állást. Hozzátette, a szavazóik egy része Dobrev Klárára fog szavazni, más részük, főleg a fiatalok inkább Márki-Zay Péter felé hajlanak, megint mások pedig otthon maradnak, ha Karácsony Gergely nincs a szavazólapon.

Arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely nem egyeztetett velük a visszalépéséről, de ettől függetlenül elkötelezettek a zöld-baloldali politikai programjuk mellett.