Orosz Anna az utolsó napra hagyta az előválasztási szavazást

Orosz Anna az utolsó napra hagyta az előválasztási szavazást

Orosz Anna, a Momentum ügyvezetője szavaz az ellenzéki előválasztáson 2021. október 16-án (Fotó: Orosz Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Utolsó pillanatos szavazók, sziasztok! – köszöntötte követőit Orosz Anna, a Momentum öt napja megválasztott ügyvezetője Facebook-oldalán.

Mint hozzátette, ő is az utolsó napra hagyta a szavazást, de még nem késő, ezért arra buzdított mindenkit, hogy vegyetek részt Magyarország első országos előválasztásán. Szavazólapja felmutatásával azt is elárulta, kire adta le voksát: Márki-Zay Péterre.

Szombaton lehet utoljára szavazni az ellenzéki miniszterelnök-jelöltekre, Dobrev Klárára és Márki-Zay Péterre, a második fordulóban bárki bárhol leadhatja a szavazatát, függetlenül attól, hogy melyik választókerület lakója. Pénteken egyébként megdőlt az eddigi részvételi rekord, minden korábbinál többen, 102 ezren szavaztak az ellenzéki előválasztáson. Az összesített részvétel hat nap után 543 585 fő.

Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat. Ekkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója.