Ráczné-ügy: a választási bizottság elutasította az offshore-gyanút tartalmazó beadványt

Ráczné-ügy: a választási bizottság elutasította az offshore-gyanút tartalmazó beadványt

Ráczné Földi Judit, a DK jelöltje kampányol az előválasztáson. Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országos Előválasztási Bizottság kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott offshore-vádakat tartalmazó beadványt – írja a Demokratikus Koalíció keddi közleményében. 

A DK leszögezi: a Földi Judit által a bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa.

Korábban Ráczné Földi Judit székesfehérvári DK-s jelölt ellen Tóth Bertalan (MSZP) és Karácsony Gergely főpolgármester fogalmazott meg offshore-vádakat.

A DK közleményében így fogalmaz: „bocsánatkéréssel tartoznak mindazok, akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték. Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra.”

Mint emlékezetes, a Válasz Online írt arról, hogy egy hozzájuk eljuttatott hivatalos dokumentum szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője és a DK országos elnökségének tagja aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. Ez azért lett volna problémás, mert az előválasztáson induló jelölteknek nyilatkozniuk kellett arról, hogy nincsen offshore-tulajdonuk. Az üggyel részletesebben itt foglalkoztunk. 

Ráczné Földi Judit már a hír megjelenése után így nyilatkozott a Telexnek: „Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom”. Állítása szerint semmi köze a megnevezett céghez, és semmilyen pozíciót nem tölt abban be. Úgy vélte, ez csak egy lejáratás az előválasztás miatt, és azt is ígérte, feljelentést tesz a Válasz Online ellen, amire a lap úgy reagált: kérik a DK-t, tényleg jelentse fel őket.  

– Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz – állt ki nyilvánosan Ráczné mellett Dobrev Klára a 24.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjújában.