Rekorddal zárult az előválasztás: 118 ezren szavaztak

Rekorddal zárult az előválasztás: 118 ezren szavaztak

Fotó: Előválasztás 2021/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ellenzék által szervezett történelmi jelentőségű előválasztás utolsó napján 118 415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre – erről írt vasárnapi közleményében az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

 A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:
• Sátorban megjelent: 88 380 fő.
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 30 035 fő.

Arra is kitértek: az összesített részvétel a második fordulóban így 662 016 főre nőtt. – A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online – tették hozzá.

Mint felhívták a figyelmet, a végleges teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől. Ennek az az oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg.

 – Az előválasztás ezennel véget ért. Mind az Országos Előválasztási Bizottság, mind a szervező és résztvevő pártok, valamint civil szervezetek örömmel látták, hogy a magyar emberek ismét aktív részesei voltak a közéletnek, részvételüket ezúton is köszönjük! Ezúton is köszönjük az előválasztás lebonyolításában közreműködő munkatársak, aktivisták, szavazóbiztosok és operátorok áldozatos, kemény munkáját! – fejezték ki hálájukat.

 A közlemény zárásként bejelentette: a szavazatokat ma reggel kezdik el számolni, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai jelentik majd be, a végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be.

 

 

Címkék: előválasztás