Márki-Zay Péter előbb méret, csak utána döntenek az esetleges visszalépésekről

Márki-Zay Péter előbb méret, csak utána döntenek az esetleges visszalépésekről

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Saját közvélemény-kutatást rendel Márki-Zay Péter, hogy lássa a miniszterelnök-jelölti verseny első fordulójának lezárulta utáni támogatottságát. A Karácsony Gergellyel tervezett megállapodás pedig csak ezután véglegesedhet – értesült a Magyar Hang.

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely is megerősítette, hogy már pénteken találkozni és egyeztetni fognak, mindketten ugyanis abban érdekeltek, hogy az előválasztás második fordulójában csak egyikük álljon szemben Dobrev Klárával. A Magyar Hang információi szerint ugyanakkor ezen az első tárgyaláson még nem fog végleges döntés születni arról, hogy visszalép-e valamelyikük a másik javára.

Úgy tudjuk ugyanis, hogy Márki-Zay Péter és csapata egy közvélemény-kutatással szeretné megméretni a valós támogatottságukat és majd az eredmények ismeretében alakítanák ki a végső álláspontjukat. Abban bíznak, hogy a meglepetéssiker vonzhat be további támogatókat Márki-Zay Péter mögé, ráadásul az elmúlt napokban az ismertsége is jóval magasabb lett, ami megint csak újabb szimpatizánsokat jelenthet.

 Információink szerint egyébként Karácsony Gergelyék is rendeltek már egy közvélemény-kutatást.

Az előválasztás első fordulójában a miniszterelnök-jelöltek versenyét magabiztosan nyerte Dobrev Klára 214 ezer szavazattal. Karácsony Gergely lett a második 168 ezer, míg Márki-Zay Péter kisebb meglepetésre a harmadik, csaknem 126 ezer vokssal. A különbség tehát kettejük között több mint 42 ezer szavazat.

Az előzetes ígérgetés a másik visszalépéséért részben már meg is kezdődött. Karácsony Gergely a Partizán csütörtök esti műsorában azt mondta, hogy ha ő maradna állva, akkor Márki-Zay Péterre miniszterelnök-jelöltként számítana, a „jobbkeze” lenne. Emellett azzal is érvelt, hogy ha ő lépne vissza, akkor támogatói inkább Dobrev Klárára, nem pedig Márki-Zay Péterre adnák a szavazatukat.

Márki-Zay Péter ugyanakkor úgy látja, hogy Orbán Viktor legyőzésére ő alkalmasabb Karácsony Gergelynél. Sokkal több új szavazót tud ugyanis érzése szerint megszólítani.

Az mindenesetre biztos, hogy az idő sürgeti a politikusokat, hiszen hamarosan meg kell indulnia a miniszterelnök-jelölti verseny második fordulójának, ráadásul ahhoz még a szavazólapokat is ki kell nyomtatni és elszállítani országszerte a szavazóhelyekre.