Schmidt Mária: Márki-Zay Péter meghekkelte az előválasztást

Schmidt Mária: Márki-Zay Péter meghekkelte az előválasztást

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Amikor Karácsony Gergely úgy dönt, hogy lemond, és nem Dobrev Klárának, a másik állva maradt jelöltnek a javára teszi, aki a hat párton belül a konkurense volt, hanem ennek a külső meghekkelő embernek a javára, ezt nem tudom értelmezni – erről beszélt Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója a Spirit Fm Harcosok Klubja című műsorában, amit az Atv szemlézett.

Arra is kitért, úgy véli, ha valaki parlamenti többség nélkül készül miniszterelnöknek, az csak diktátor tud lenni. –  Az a játékszabály, hogy van egy pártom, és ezzel elindulok a választáson. Ez a parlamentáris demokrácia – mondta. Példaként Orbán Viktort is felhozta, aki szerinte nem azért tudja végigvinni az akaratát, mert miniszterelnök, hanem azért, mert stabil parlamenti többsége mögötte. Azt is felhozta, Márki-Zay azon kijelentése, hogy a megválasztása után másnap leváltja a legfőbb ügyészt, a parlamentáris demokrácia elleni támadás, hiszen azt csak az országgyűlés választja.

Márki-Zay Péterről később úgyis fogalmazott: számára ő egy fekete lyuk, nem tudja honnan jön, mi a programja, miből van pénze, de azt látja, hogy jól tud kommunikálni és a pillanatot akarja megnyerni, ennek érdekében „bármi kijön a száján”. Karácsony Gergely kapcsán pedig azt jegyezte meg, nem tudja, „van-e bármi olyan érték az életében, ami neki fontos. Azonkívül, hogy úgy csinál, mintha egy kellemes valaki lenne, nem tudnám megmondani, hogy mit gondol az országról”.

Schmidt egy ponton a DK szimpatizánsaival is együttérző volt, legalább is azt mondta: „Gondoljunk bele az emberi oldalába, valaki beleteszi a szívét-lelkét a DK kampányába, rengeteget dolgozik benne. Hogy fog ő amellett kampányolni ezt követően, aki végig gyalázta őket? Mit fognak csinálni azok, aki Karácsonyban hittek?” A kérdést a főigazgató annak kapcsán tette fel, hogy az előválasztást rossz politikai terméknek tartja.