Újabb párbeszédes politikus állt ki Dobrev Klára mellett

Újabb párbeszédes politikus állt ki Dobrev Klára mellett

Dobrev Klára Szombathelyen (Forrás: Dobrev Klára/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Karácsony Gergely vezette Párbeszéd szóvivője – Barabás Richárd – után most a párt egyik elnökségi tagja, Erőss Gábor sem Márki-Zay Pétert, hanem Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson. Úgy fogalmazott magáról, hogy „Karácsony-árva zöld-baloldali”, és tudja, hogy Karácsony Gergely őszintén hisz Márki-Zay Péterben, de ő mégsem rá szavaz.

Arra hivatkozott, hogy ez a választás a kistelepüléseken fog eldőlni. – Ha oda azzal megyünk kampányolni, hogy megőrizzük a jómódúak családi adókedvezményét, elkergetnek – írta, hozzátéve, hogy oda a jólét, a gondoskodás, a létbiztonság ígéretével és programjával kell menni. Azt is közölte hogy „egy női miniszterelnök-jelölt szimbolikus értelemben is megjeleníti a hatalomittas, önelégült és kíméletlen orbáni macsóvilág ellenpontját”. Amikor Dobrev Klára az ápolónőkről, a tűzoltókról, a pedagógusokról vagy a panelprogramról beszél, elhiszi neki, hogy komolyan gondolja. Hogy tényleg szívén viseli az elesettek sorsát.

Erőss Gábor szerint ráadásul illúzió azt képzelni, hogy nem lesz a kormánypropagandában Márki-Zay Péterből is „pedofil”, „sorosista”, „keresztényellenes”, „migránssimogató” „Gyurcsány-báb”.

Bejegyzését mindenesetre azzal zárta, hogy bárki győz is a második fordulóban, támogatni fogja.

Habár Karácsony Gergely teljes mellszélességgel beállt Márki-Zay Péter mögé, vasárnap együtt is álltak színpadra egy rendezvényen, pártjának tagjai már kevésbé követik. Ráadásul az eddig őt támogató MSZP és LMP sem követte példáját és nem támogatják hivatalosan is a hódmezővásárhelyi politikust.