Augusztus végéig mindenben megegyezne a kormány az unióval

Augusztus végéig mindenben megegyezne a kormány az unióval

(Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány augusztus végéig minden ügyben megállapodásra jutna az Európai Bizottsággal, hogy érkezhessenek az uniós pénzek – tudta meg a Reuters Bóka Jánostól, a Miniszterelnöki Kabinetiroda európai uniós kérdésekért felelős államtitkárától. „Magyarország célja, hogy augusztus végéig lezárja a költségvetést érintően az összes függőben lévő kérdést” – mondta. Ez nem csak a helyreállítási alapot jelenti, hanem a jogállamisági mechanizmus miatt felfüggesztett uniós költségvetési forrásokat is. 

Nem látok olyan területet, ahol ne juthatnánk megállapodásra. Egyetlen pontot sem tudnék vitásnak minősíteni – mondta.

Mint a 24.hu megírta, Bóka Ágostházy Szabolcs mellett egyike a két államtitkárnak, akik a legfontosabb uniós ügyekben tárgyalnak.

Az utóbbi napokban Varga Judit és Navracsics Tibor is arról beszélt többször is, hogy közeledtek az álláspontok, egyre bizakodóbbak a mielőbbi megállapodást illetően. Navracsics Tibor keddi, hvg.hu-nak adott nyilatkozata azonban némileg árnyalja ezt az optimizmust. „Mi tárgyalunk, ott vagyunk, egy delegációnk is ma érkezett haza Brüsszelből, szeretnénk, ha ők is jönnének, folyamatosan tárgyalnánk. Bennünk megvan a politikai szándék és a technikai felkészültség is, hogy megállapodjunk. A bizottság részéről mintha ez a politikai szándék bizonytalan lenne” – mondta.

Arról is beszélt, hogy a kormány még az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sem kezeli tabutémaként. Varga Judit pedig két törvényjavaslatot is benyújtott kedden a parlamentnek, melyek az bizottságnak tett két ígéretet tartalmaznak.