Az oktatási intézmények újranyitását tervezik több uniós tagállamban

Az oktatási intézmények újranyitását tervezik több uniós tagállamban

Diákok ebédelnek a szünidei gyermekétkeztetésrõl tartott sajtótájékoztató helyszínén, a Bajza Utcai Általános Iskolában 2018. augusztus 8-án (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több uniós tagállam a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák újranyitását tervezi – közölte Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter, az uniós tagállamok illetékes minisztereinek keddi videókonferenciája utáni sajtótájékoztatón.

„Néhány tagállam már április végén szeretné megnyittatni az oktatási intézményeket, többen májusban tennék meg ezt a lépést” – mondta az EU soros horvát elnökségét képviselő Divjak.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy fontos egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítés kidolgozása, a tanulók és az oktatók védelme érdekében, amint az iskolák újból megnyílnak. „Tagállami hatáskörbe tartozik viszont az, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét” – tette hozzá.

Az oktatási miniszterek továbbá arról tárgyaltak, hogyan lehetne kiaknázni a digitális távoktatás kínálta lehetőségeket, főként a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása révén. Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók számára.

(MTI)