Dobrev Klára: Orbán Viktor a Huxitot próbálja előkészíteni

Dobrev Klára: Orbán Viktor a Huxitot próbálja előkészíteni

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, volt miniszterelnök-jelöltje arra, hogy egy új fideszes javaslat szerint többek között meg kellene szüntetni az EP-választásokat

Dobrev azt írta: „Orbán legújabb javaslata a jelenlegi formájában felszámolná az Európai Parlamentet. Nyilvánvalóan a Huxitot próbálja előkészíteni, de nem fogjuk hagyni. A magyarok uniópártiak!”.

A javaslatra eredetileg az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István hívta fel a figyelmet, aki úgy kommentálta azt: a fideszes hatalmi érdek mentén megfogalmazott tételeket állít be a magyar nemzet egységes és kiérlelt álláspontjaként. – Ez nettó hazugság – tette hozzá.

Címkék: Dobrev Klára, Huxit