EP-delegáció a kormánynak: 10 ezer milliárd forint múlik azon, teljesítik-e a feltételeket

EP-delegáció a kormánynak: 10 ezer milliárd forint múlik azon, teljesítik-e a feltételeket

Monika Hohlmeier, az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága delegációjának vezetője (j), valamint Petri Sarvamaa (k) és Lara Wolters (b), a delegáció tagjai az országgyûlési bizottságok képviselőivel folytatott tárgyaláson az Országházban 2023. május 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Fotó: Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának Budapestre látogató delegációja felszólította a magyar kormányt, hogy felelőségteljesebben ossza el az európai uniós forrásokat, ne „felülről lefelé”, hanem az érintettek bevonásával hozzon döntéseket, hajtsa végre a pénzek felszabadításához szükséges feltételeket – mondta Monika Hohlmeier, az EP hattagú delegációjának vezetője sajtótájékoztatón Budapesten szerdán.

Kiemelte: 28 milliárd euró, azaz 10 ezer milliárd forint sorsa múlik azon, hogy teljesül-e érdemben a korábban megfogalmazott úgynevezett 27 „szupermérföldkő” és a hozzá tartozó 17 korrekció.

Úgy fogalmazott: az uniós alapok nagy lehetőséget rejtenek az ország számára, ugyanakkor vannak fenntartásaik, hogy tényleg a magyar polgárok és a vállalkozók a haszonélvezői azoknak.

A Fidesz több tiszteletet vár el

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: Brüsszel politikai nyomásgyakorlásának részeként értékelte az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának budapesti látogatását. Kiemelte: a testület nem felettes szerve Magyarországnak, így „nem oszt, nem szoroz” mit csinál. Arról is beszélt, több tiszteletet várnak el az Európai Parlament valamennyi tagjától, így az költségvetési ellenőrző bizottságának tagjaitól is.

(MTI)