Holland néppárti képviselő Deutschnak: Ne küldjön több levelet

Holland néppárti képviselő Deutschnak: Ne küldjön több levelet

Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedves uram, kérem vegyen le a levelezőlistájáról. Túl gyakran küld propagandát, nem érdekel – információink szerint ezzel a minden címzett számára látható válaszüzenettel jelezte Peter van Dalen holland néppárti EP-képviselő pénteken frakciótársának, Deutsch Tamásnak, hogy nem kér a leveleiből.

Deutsch Tamás pénteken Orbán Viktor Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek írt válaszát küldte szét egy európai parlamenti levelezőlistán, melyhez szinte minden képviselő és ott dolgozó munkatárs csatolva volt. Arra kapta ezt a választ a holland Keresztény Unió politikusától.

Mint megírtuk, furcsa közleményben válaszolt Orbán Viktor Manfred Webernek. Az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül kiadott közlemény címe is talányos: Orbán Viktor válasza Manfred Webernek  (EU-szamizdat nro. 3.) Mint Orbán írta, „az európai fősodratú média kirekeszti, mellőzi és letiltja azokat a gondolatokat, amelyek nem illenek abba a világképbe, amelyet ők sulykolnak nap mint nap. Ezt is el fogják hallgatni. Nekünk, közép-európaiaknak ez nem ismeretlen. Erre találtuk ki a szamizdatot. Írj, nyomtass, olvass, terjessz! Szam izdat, vagyis magunktól magunknak.” Hogy a közleményben mi a szamizdat, nehéz megmondani, bár lehet, hogy a Project Syndicate-ügyre célzott, arra, hogy a nemzetközi médiaszervezet oldala nem engedte lehozni válaszát Soros György írására. 

Deutsch Tamás egy másik levelet is küldött pénteken a a frakciótársainak, melyben arról írt, hogy már bocsánatot kért Manfred Webertől a gestapózásért. A magyar képviselő kijelentései miatt ugyanis Othmar Karas osztrák politikus vezetésével a frakció harminc tagja azt kezdeményezte, hogy zárják ki Deutsch Tamást a frakcióból. Deutsch azonban a levelében úgy érvelt, hogy mivel a bocsánatkérés megtörtént, a javaslatot vissza kell vonni.