Karácsony Gergely Brüsszelben tárgyalt a Budapest számára elérhető uniós forrásokról

Karácsony Gergely Brüsszelben tárgyalt a Budapest számára elérhető uniós forrásokról

Karácsony Gergely Brüsszelben (Fotó: Karácsony Gergely / Facebook)

Fotó: Lukasz Kobus

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az elmúlt napokban Brüsszelben tárgyaltam az Európai Bizottság képviselőivel a Budapest számára elérhető uniós forrásokról – közölte közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön.

Mint írta, többek között Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért felelős biztosával, Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával, valamint Didier Reynders, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosával tárgyalt.

– Magyarország súlyos gazdasági helyzetbe került a háború és nem utolsó sorban a kormány választási kampányban folytatott őrületes pénzszórása miatt. A nap végén a számlát persze a magyar állampolgárok, vállalkozások és önkormányzatok fizetik. Ezért is lenne különösen nagy szükség az uniós helyreállítási alapból a Magyarország számára elérhető sok milliárd euróra – hangsúlyozta. Ám mint felhívta a figyelmet, a lengyel kormány és a Bizottság megállapodása után, az unióban egyedülálló módon már csupán az Orbán-kormány nem tud hozzáférni ezekhez a forrásokhoz, ugyanis nem hajlandó eleget tenni az EU által támasztott antikorrupciós feltételeknek, „amelyek biztosítanák, hogy az EU-s támogatásokból ne Mészáros és Tiborcz luxusvillái épüljenek tovább”.

Így Karácsony szerint az Orbán-kormány ellen folytatott jogállamisági eljárás keretében egy olyan megállapodás létrejöttéhez próbálják személyesen is hozzásegíteni Magyarországot, amely biztosítja a jogállamisági elvek érvénybe lépését és meggátolja az EU-s pénzek ellopását. Azt pedig különösen fontos céljának nevezte, hogy olyan megállapodás szülessen, amely „a kivéreztetett magyar önkormányzatiság teljes tönkretételét megakadályozza”. –A tervek készen vannak, uniós pénz is van rá bőven, most már csak az kell, hogy az Orbán-kormány jogállami módon kormányozzon – írta Karácsony.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.