Kövér László: Ki kell mutatni, hogy érdeklődünk a másik véleménye iránt

Kövér László: Ki kell mutatni, hogy érdeklődünk a másik véleménye iránt

Kövér László házelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A digitalizáció és a mögötte meghúzódó magánhatalmak illegitim befolyásának növekedése az Európai Unió (EU) polgárainak méltóságát és személyes jogait is fenyegető kihívás, ami közös ügy a baloldal és a jobboldal számára – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn a EU Parlamenti Elnökeinek Konferenciáján.

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb szintű fórumának videókonferenciaként tartott éves tanácskozásán Kövér László kiemelte, hogy egyetért azon parlamenti elnök kollégáival, akik aggódnak a „politika polarizációja” miatt.

Mint mondta, a megosztottság oka, hogy „elveszítettük az egymásba vetett bizalmat”.Hozzátette, hogy nem szabad még inkább aláásni a bizalmat, és „ki kell mutatni, hogy érdeklődünk a másik véleménye iránt".

Ugyanakkor arról is szólt, hogy „a demokrácia miatt aggódó európai baloldal” azt a régi „bolsevik” elvet vallja, hogy „a demokrácia ellenségeit nem illeti meg a demokrácia”, és éppen „ők szeretnék meghatározni, hogy ki a demokrácia ellensége”.