„Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?” – üzeni Bayer Zsolt a néppárti képviselőnek

„Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?” – üzeni Bayer Zsolt a néppárti képviselőnek

Vlagyimir Putyin és Kiill pátriárka. KGB-s gyökerek. (Forrás: Twitter.)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Egy egyházi vezetővel, egyházi személlyel szemben nem vezetünk be szankciókat. Pont. Ez vallásszabadság, továbbá civilizáltság kérdése. A Kirill pátriárka elleni szankciók az ortodox hívek elleni szankciók is egyben, ez pedig szembemegy minden európai értékkel” – oktatta ki Bayer Zsolt a Magyar Nemzet hasábjain Michael Gahler-t, az Európai Néppárt frakciójának külügyi szóvivőjét.

Mint ismert, a német néppárti politikus szerdán az írta ki Twitter-oldalára, szégyellje magát Orbán, amiért kiáll az orosz diktátor háborús bűneit védő Kirill mellett. Szerinte egy nap majd kiderül, hogy mivel zsarolják az oroszok a magyar miniszterelnököt. Hozzátette, mindez borzasztóan kínos a szabadságszerető magyaroknak. Véleményével jó eséllyel nincs egyedül, a bejegyzését ugyanis az Európai Néppárt frakciója is megosztotta.

Bayer Zsolt szerint az európai értékek éppen a „Michael Gahler-féle aljas gazemberek ellenére léteznek”, ezek az értékek pedig nem teszik lehetővé egyházi személyek kitiltását. „De sajnos ezt teljesen felesleges magyarázni ezeknek, mert ezeknek semmi közük sincsen már az európai értékekhez. És úgy általában Európához. – vonja le a következtetést Bayer. 

A politikus származását sem hagyja szó nélkül: szerinte a németekben az a legelviselhetetlenebb, hogy mindent fanatikusan csinálnak, példaként sorolja a nácizmust, a kommunizmust és mint írja, újabban élen járnak abban, hogyan kell „önsorsrontó, öngyűlölő, nemzettagadó, idióta „liberális” zombinak” lenni. Szerinte az Európai Néppárt tagjait már nagyítóval sem lehet megkülönböztetni a „legvadabb, legócskább, leghülyébb liberálisoktól meg anarchistáktól”. 

„Gahler! Kuss! És szállj magadba, te senki! Világos?” – zárja Bayer a sorait.

Az ortodox egyház feje, Kirill pátriárka egyébként Putyin politikájának és az ukrajnai agressziónak lelkes támogatója, gyakorta szólal fel annak jogossága mellett. Az orosz katonákat a pátriárka gyakorlatilag felmentette az ukránok legyilkolásának bűne alól. Putyin az egyház támogatásáért cserébe bőségesen jutalmazza Kirillt, akinek vagyonát ma már dollármilliárdokban mérik. Jól jártak a pátriárka rokonai is, jelentős ingatlanvagyont gyűjtöttek az utóbbi években. Az egyházi vezető múltja is mozgalmas: a pártállami időkben Mihajlov néven aktív tagja volt a szovjet titkosszolgálatnak, a KGB-nek.