M1: Az Európai Bizottság továbbra is kitart az olajembargó terve mellett

M1: Az Európai Bizottság továbbra is kitart az olajembargó terve mellett

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnökének találkozója Brüsszelben 2019. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kitart az olajembargó terve mellett Brüsszel – ezt először az M1-nek erősítette meg hivatalosan az Európai Bizottság szóvivője az MTI szerint. 

Az M1 híradója felidézte, hogy péntek reggel a Politico című brüsszeli lap írt arról, hogy a lehetséges magyar vétó miatt kivehetik a hatodik szankciós csomagból az olajembargó ügyét. Viszont az M1-nek küldött hivatalos válasz szerint azonban kitartanak az olajembargó terve mellett.

A Politico mellett a Bloomberg is hasonlóról írt, ők úgy tudják, több EU-s tagország is felvetette, egyelőre ki kellene halasztani kéne az orosz kőolaj szankciójának kérdését, hogy addig is megszavazhassák a többi Oroszország elleni büntető intézkedést.

 

Címkék: olajembargó